Cele mai citite
 


Telegraph: Descoperirea unei noi gene legată de depresie
marţi, 19 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Depresia
 

O genă legată de menţinerea sănătăţii sistemului nervos central a fost identificată şi ca 'o cauză primară' a depresiilor, conform unui studiu desfăşurat la Universitatea Yale, transmite publicaţia The Telegraph.

Autorii acestui studiu speră că descoperirea va duce la dezvoltarea de noi tratamente şi metode de diagnoză rapidă a depresiilor. Conform studiului, gena MKP-1 este de două ori mai activă la persoanele care suferă de depresie, comparativ cu cele sănătoase.

Atunci când este activată această genă blochează anumiţi centri vitali pentru supravieţuirea şi buna funcţionare a neuronilor.

Profesorul Ronald Duman, coordonatorul acestui studiu, susţine că această genă 'poate fi o cauză primară, sau cel puţin un factor major care semnalează o serie de disfuncţionalităţi care duc la depresii'.

Rolul acestei gene a fost evidenţiat după analizarea unor mostre de ţesut cerebral de la 21 de pacienţi decedaţi care au fost diagnosticaţi cu depresie, iar gena MKP-1 a apărut de două ori mai activă la persoanele care sufereau de depresie.

Echipa condusă de prof. Duman a descoperit şi faptul că, pe cobai, dezactivarea genei MKP-1 duce la o creştere considerabilă a rezistenţei la stres.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mutaţii identice ale aceleiaşi gene, legate de mai multe forme rare de cancer (studiu) Mutaţii identice ale unei gene care joacă un rol-cheie în menţinerea sănătăţii sunt legate de mai multe forme rare de cancer ovarian, la uter şi la testicule, potrivit unui studiu canadian publicat miercuri în Statele Unite, relatează AFP.
O serie de deficienţe energetice ale creierului poate anunţa, cu ani înainte, declanşarea maladiei Parkinson Maladia Parkinson pare să-şi aibă originile într-o serie de disfuncţionalităţi energetice ale creierului, cu ani înainte de apariţia primelor simptome, conform unui nou studiu realizat de neurologi şi publicat în ultimul număr al revistei Science Translational Medicine, transmite marţi Associated Press...
Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiei Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiilor, susţin reprezentanţii Fundaţiei Ana Aslan Internaţional.
Un simplu test de sânge poate prezice riscul sinuciderii (studiu) Un simplu test de sânge pentru a detecta o modificare chimică a unei singure gene umane legate de gândurile şi impulsurile negative poate prezice cu precizie riscul suicidar, relevă un studiu realizat de grup de cercetători americani şi publicat în American Journal of Psychiatry, informează agenţia Xinhua...
O genă moştenită de la un hominid primitiv i-a ajutat pe tibetani să se adapteze la altitudinile mari (studiu) O genă moştenită de la Omul din Denisova (Siberia), un hominid primitiv dispărut cu cel puţin 40.000 de ani în urmă, i-a ajutat pe tibetani să se adapteze la viaţa la mare altitudine, susţine un studiu, preluat de AFP.
A fost descoperită o genă cheie, implicată în maladia canceroasă O anomalie a genei NRG1 ar exista în unul din două cazuri de cancer de sân. Este vorba de o genă implicată în jumătate din numărul cancerelor de sân şi, probabil în multe alte tumori maligne, cum sunt de exemplu cele depistate la colon, prostată, ovar sau la vezica urinară. Iată ce speră să fi descoperit...