Cele mai citite
 


Taximetriştii independenţi nu vor să plătească retroactiv contribuţia la sănătate
marţi, 19 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Asociaţiei pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi s-au întâlnit, luni, la Ministerul Sănătăţii (MS) cu secretarul de stat Cristian Anton Irimie şi au solicitat să nu plătească retroactiv contribuţia pentru sănătate. Secretarul de stat i-a îndrumat pe aceştia către Casa Naţională de Asigurare de Sănătate întrucât legislaţia aparţine acesteia.
Preşedintele Asociaţiei pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi, Viorel Radu, a declarat, la finalul discuţiilor, că nu vor merge la CNAS, pentru că nu această instituţie trebuie să rezolve problema.

Taximetriştii mai spun că nu vor să plătească retroactiv suma de 100 milioane de lei vechi, ci doresc să încheie un contract şi, din acel moment, să înceapă plata contribuţiei pentru sănătate.

'Nu avem încredere. Dacă acceptăm să plătim contribuţia pentru sănătate pentru ultimii cinci ani nu suntem siguri că nu ne vor pune să plătim mai mult. Nu vom merge la CNAS, pentru că aceasta este un for executiv, nu unul care face legi', a argumentat Viorel Radu.

În opinia reprezentanţilor Asociaţiei, un răspuns la această problemă trebuie să-l dea Parlamentul şi Guvernul.

Aceştia au anunţat că, dacă nu se vor rezolva problemele în ţară, vor apela la forurile europene.

Surse autorizate din cadrul CNAS au declarat pentru AGERPRES că, în prezent, numărul persoanelor care ar trebui să plătească direct contribuţia pentru sănătate este de 800.000, dintre care 350.000 reprezintă persoane cu activităţi independente cum ar fi activitatea de taximetrist.

Din cele 350.000 de persoane, 142 000 au datorii, respectiv care nu au plătit deloc sau au restanţe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Sperăm să rezolvăm problema comisiilor de specialitate în maxim două săptămâni Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Alin Ţucmeanu şi-a manifestat, luni, speranţa ca în "maxim" două săptămâni comisiile de specialitate ale ministerului să fie funcţionale, pentru ca să poată fi prescrise toate cele 23 de molecule care au fost introduse în lista de compensate şi gratuite...
Secretarul de stat în MS Cristian Irimie, mulţumit de ritmul lucrărilor de la Spitalul 'Cuza Vodă' din Iaşi Cristian Anton Irimie, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, vineri, la Iaşi, că este mulţumit de modul cum evoluează lucrările de renovare a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie "Cuza Vodă".
Ministerul Sănătăţii a decis începerea vaccinării împotriva HPV Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Anton Irimie, a anunţat că, în urma campaniei promovate de MS privind vaccinarea împotriva Human Papilloma Virus (HPV), s-a decis ca, pe lângă screening, să se facă şi vaccinarea, având în vedere datele deloc îmbucurătoare privind incidenţa cancerului...
Ministerul Sănătăţii intenţionează scutirea cetăţenilor de la plata cardului naţional de asigurări sociale de sănătate Ministerul Sănătăţii (MS) intenţionează susţinerea de la bugetul de stat a cheltuielilor necesare pentru producerea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, precum şi scutirea cetăţenilor de la plata acestui document.
Ministerul Sănătăţii va susţine de la bugetul de stat cheltuielile necesare pentru producerea cardului naţional Ministerul Sănătăţii va susţine de la bugetul de stat cheltuielile necesare pentru producerea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, precum şi scutirea cetăţenilor de la plata acestui document, se arată într-un comunicat de presă.
Cristian Irimie: Scopul oricăror reforme în sănătate trebuie să fie unul singur - creşterea satisfacţiei pacientului Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), Cristian Anton Irimie, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că scopul oricăror reforme din sistemul sanitar trebuie să fie creşterea satisfacţiei pacientului, acesta reiterând faptul că decizia privind comasarea sau reprofilarea unităţilor...