Cele mai citite
 


Vâlcea: Proiect de recuperare de 4 milioane de euro pentru copii cu dizabilităţi
marţi, 19 octombrie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 50 de copii cu dizabilităţi din Râmnicu Vâlcea vor intra în următorii trei ani într-un program de recuperare medicală finanţat din fonduri europene în valoare de peste 3,9 milioane de euro.
'Începând cu luna octombrie şi pe parcursul a trei ani, se pune în practică un proiect amplu care priveşte crearea unui Centru multifuncţional pentru viitorul copiilor cu dizabilităţi fizice şi psihice din Râmnicu Vâlcea. Acest centru are capacitatea de a prelua 50 de copii cu vârste între 0 şi 16 ani cu probleme grave de sănătate şi a le reda sănătatea', a declarat luni, pentru AGERPRES, Corina Popescu, preşedintele filialei vâlcene World Vision, partener al acestui proiect.

Centrul multifuncţional este o clădire nouă dotată cu toată logistica necesară recuperării medicale, va avea personal calificat - medici, kinetoterapeuţi, psiholog logoped.

World Vision efectuează anchete sociale pentru a selecta cei 50 de copii care vor fi înscrişi în acest program.

Proiectul cu finanţare europeană mai are două componente - cursuri de orientare vocaţională şi formare profesională a tinerilor cu dizabilităţi cu vârste între 16 - 20 de ani, respectiv consiliere pentru integrarea acestora pe piaţa muncii.

Totodată acest proiect se desfăşoară concomitent în alte trei judeţe - Cluj, Constanţa şi Dolj.
Notare
Comentarii
de stelica talpiga
FELICITARI! IN TELEORMAN PE CAND CU ASTFEL DE PRIECTE?

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Patronatul Medicinei Integrative: 124 de persoane cu dizabilităţi aşteaptă reluarea plăţilor prin POSDRU Dintre cele 139 de persoane cu dizabilităţi care au urmat cursurile de formare profesională în cadrul unui proiect POSDRU cu finanţare europeană derulat de Patronatul Medicinei Integrative, doar 15 şi-au primit subvenţia cuvenită, ceilalţi 124 fiind în aşteptarea reluării plăţilor, a declarat, pentru...
Peste 900 de copii şi tineri cu dizabilităţi, ajutaţi să aibă acces la educaţie, locuri de muncă şi recuperare Peste 900 de copii şi tineri cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale au fost ajutaţi să aibă acces la educaţie şi locuri de muncă, precum şi la servicii de recuperare printr-un proiect desfăşurat în perioada 2010 - 2013 de World Vision Romania, proiect care a ajuns la final.
Cluj: Centrul de recuperare neuropsihiatrică Jucu, reabilitat cu bani europeni Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Cluj au anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că proiectul de modernizare şi dotare a Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Jucu va fi finalizat pe 24 decembrie. Proiectul este realizat cu fonduri europene, în valoare de peste 3,8 milioane...
E.Frâncu (PNL): Râmnicu Vâlcea, alături de staţiunile balneo, ar putea deveni un centru medical de renume Municipiul Râmnicu Vâlcea ar putea rivaliza din punct de vedere medical cu Cluj-Napoca sau Târgu Mureş dacă s-ar putea atrage fonduri europene pentru dotarea clinicilor şi spitalelor existente, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, senatorul liberal Emilian Frâncu.
Proiect social pentru persoane defavorizate lansat la Râmnicu Vâlcea Râmnicu Vâlcea, 3 mar /Agerpres/ - Un proiect social pentru incluziunea persoanelor defavorizate, derulat de Fundaţia 'Inimă pentru Inimă', a fost lansat joi la Râmnicu Vâlcea.
Bistriţa-Năsăud: Proiect cu fonduri europene destinat femeilor considerate vulnerabile Asociaţia ProFamilia din Bistriţa a lansat, joi, un proiect cu fonduri europene destinat femeilor din grupurile considerate vulnerabile, prin intermediul căruia acestea vor primi consultanţă, vor beneficia de cursuri de formare profesională şi vor avea posibilitatea să îşi găsească un loc de muncă în...