Cele mai citite
 


Mureş: Ecografii mamare gratuite pentru femei cu posibilităţi materiale reduse
luni, 18 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu Mureş, 18 oct /Agerpres/ - Douăzeci de femei cu posibilităţi materiale reduse vor beneficia de ecografii mamare gratuite în cadrul campaniei 'Preţuieşte-ţi viaţa', organizată în această săptămână de Fundaţia Mater şi Asociaţia Română de Cancer 'Grup Destine Comune', în parteneriat cu Primăria municipiului Târgu Mureş.
Campania 'Preţuieşte-ţi viaţa' va avea loc miercuri, dorindu-se conştientizarea publică privind importanţa diagnosticării în stadiu precoce a cancerului la sân şi determinarea femeilor să se prezinte la medic din timp, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, Stela Hanusz, preşedinta Asociaţiei Române de Cancer 'Grup Destine Comune'.
Stela Hanusz a arătat că cele 20 de ecografii mamare gratuite vor fi efectuate de Centrul Medical 'Plus', iar pe lângă această acţiune, miercuri, în Piaţa Trandafirilor din Târgu Mureş, la ora 13.00, şi la Promenada Mall, de la ora 17.00, se va desfăşura o campanie de informare a populaţiei cu privire la impactul bolii asupra familiei şi societăţii.
Preşedinta Asociaţiei Române de Cancer 'Grup Destine Comune' a mai spus că din cauza cancerului la sân mortalitatea este crescută, se creează probleme sociale mari, iar diagnosticarea tardivă a bolii determină costuri foarte mari.
Scopul campaniei este acela ca femeile să se înveţe să îşi autoexamineze sânii pentru a vedea dacă nu prezintă anumite modificări, să apeleze la examene clinice frecvent şi, începând cu vârsta de 40 de ani, să efectueze anual mamografii.
Dr. Gabriela Uifălean a precizat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că numărul femeilor diagnosticate cu cancer la sân este destul de ridicat şi că, dacă în anul 2005 incidenţa bolii la 100.000 de locuitori a fost de 33,8%, în anul 2009 a crescut la 35,47%.
Directorul medical al Centrului 'Plus', dr. Rareş Georgescu, a subliniat la rândul său că specialiştii se aşteaptă la o creştere a numărului de îmbolnăviri de cancer la sân şi că soluţia văzută esteconştientizarea femeilor pentru ca boala să poată fi depistată din timp. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Campanie de informare a populaţiei cu privire la boala psoriazis Clinica de Dermatovenerologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş a iniţiat marţi, de Ziua Mondială a Psoriazisului, campania de informare 'Fii inteligent! Renunţă la prejudecăţi!' în cadrul căreia pacienţii de psoriazis să fie consiliaţi pentru creşterea stimei de sine, iar populaţia să fie informată...
Dr. Daniel Porav-Hodade: România, printre puţinele ţări din Europa fără un screening de prostată România este printre puţinele ţări din Europa care nu are aprobat la nivel naţional un screening de prostată, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, dr. Daniel Porav-Hodade, medic specialist urolog, preşedintele Comitetului de Organizare a simpozionului 'Patologia bărbatului vârstnic: prostata...
SRD va demara în licee şi la mare o amplă campanie de informare privind melanomul Societatea Română de Dermatologie (SRD) va demara în această vară o amplă campanie de informare în ceea ce priveşte depistarea melanomului şi prevenirea cancerului cutanat, a anunţat secretarul general al SRD, dr. Alin Nicolescu, marţi, într-o conferinţă de presă.
Mureş: Mortalitatea generată de cancerul de col uterin, necunoscută în lipsa unui Registru Naţional de Cancer În România nu există deocamdată studii publicate despre incidenţa cancerului de col uterin şi nici nu se cunoaşte exact care este nivelul mortalităţii din aceste motiv, ca urmare a inexistenţei unui Registru Naţional de Cancer.
Campanie de informare şi responsabilizare a românilor privind factorii de risc cardiovascular Aproximativ 6.000 de români din toată ţara vor putea beneficia de testări medicale gratuite în cadrul Campaniei care se va derula în perioada 28 mai - 2 iunie 2012, în 18 oraşe, având drept scop conştientizarea în rândul populaţiei a factorilor de risc cardiovascular şi a consecinţelor acestora asupra...
Mureş: Consultaţii gratuite cu ocazia campaniei împotriva cancerului la sân Câteva zeci de femei au beneficiat, luni, de consultaţii gratuite şi de instruire pentru depistarea precoce a cancerului la sân din partea a doi medici specialişti, în cadrul campaniei de luptă împotriva acestei maladii organizate la Târgu Mureş de cinci organizaţii neguvernamentale în colaborare cu...