Cele mai citite
 


Un test genetic ar putea prezice menopauza precoce (studiu)
luni, 18 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Obstetrica - Ginecologie, Mama si copilul
 

Cercetători britanici au identificat patru variante genetice a căror prezenţă se asociază cu un risc crescut de menopauză precoce, deschizând astfel calea efectuării unui test genetic ce ar premite femeilor să-şi planifice la timp o sarcină, informează AFP.

La o femeie din 20 menopauza intervine înainte de 45 de ani (1% înainte de 40), iar fertilitatea scade cu 10 ani înaintea instalării acesteia. O femeie care intră la menopauză precoce are şanse mult mai mici să aibă un copil după 30 de ani, vârstă la care o mare parte din femeile de astăzi au primul copil. Un test genetic ar permite acestor femei să-şi planifice maternitatea în funcţie de ceasul lor biologic.

Cercetătorii de la Universitatea din Exeter şi de la Institutul de Cercetări asupra Cancerului au studiat cele patru variante genetice în legătură cu diferenţele de vârstă la femeile care intră la menopauză. Au fost analizate cazurile a 2 000 de femei la care menopauza s-a instalat înainte de 45 de ani, comparate cu cele la care menopauza a intervenit la o vârstă considerată normală (în jur de 51 de ani).

Prezenţa celor patru variante 'creşte considerabil riscul de a avea o manopauză precoce', arată studiul, apărut în publicaţia britanică 'Human Molecular Geentics'. 'Rezultatele constituie o primă etapă spre realizarea unui test genetic, uşor şi destul de ieftin, care ar putea ajuta femeile afectate de menopauză precoce', spune Anna Murray, care a condus studiul. Un astfel de test 'ar ajuta femeile să ia decizii înţelepte în privinţa momentului când devin mame', a adăugat un alt cercetător.

O echipă de cercetători iranieni anunţase în luna iunie că a pus la punct o altă metodă, constând într-un test de sânge, realizat o dată la trei ani, capabil să prezică vârsta la care o femeie intră la menopauză. Testul se bazează pe măsurarea nivelului hormonului anti-mullerian (AMH), secretat de ovare. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Femeile cu menopauză precoce prezintă riscuri mai mari de boli cardiovasculare La femeile care au intrat în menopauză înainte de 46 de ani s-a observat un risc de peste două ori mai mare de a dezvolta boli cardiovasculare, scrie site-ul maxisciences.com
Un test de sânge ar putea stabili când o femeie va intra la menopauză Medicii vor putea, într-o zi, pe baza unui test de sânge, să spună cu decenii înainte când anume o femeie va intra la menopauză, afirmă cercetători citaţi duminică de AP, Efe şi Reuters.
TOP MEDICINÃ Principalele titluri din domeniu în luna octombrie Progresul medicinei reprezintă o condiţie sine qua non pentru existenţa societăţii moderne. Activitatea de cercetare în domeniul medical desfăşurată de echipe de oameni de ştiinţă de la diferite laboratoare, centre universitare şi spitale din întreaga lume oferă noi speranţe pentru vindecarea unor maladii...
Supraponderalii şi obezii riscă mai mult să dezvolte cele mai frecvente zece forme de cancer (studiu) Supraponderalii şi obezii riscă să dezvolte zece din cele mai comune forme de cancer, printre care se numără cele de uter, vezică biliară, rinichi, ficat sau colon, potrivit unei cercetări publicate în revista medicală de specialitate The Lancet, scrie BBC News în ediţia sa ediţia electronică.
SUA: Test de sânge prin care s-ar putea descoperi autismul la copii de la un an Cercetători americani au anunţat că au dezvoltat un test de sânge pentru diagnosticarea autismului la copii de la vârsta de un an. În Franţa există aproape 30.000 copii afectaţi de o formă sau alta de autism, menţionează maxisciences.com.
Peste 150 de hibrizi om-animal, creaţi în ultimii trei ani în laboratoare din Marea Britanie Cercetători britanici au creat în secret pe parcursul ultimilor trei ani peste 150 de hibrizi între oameni şi animale, cu scopul de a găsi tratamente la diferite boli, relatează luni cotidianul Daily Mail.