Cele mai citite
 


Bihor: Măsuri pentru eficientizarea Spitalului Judeţean
luni, 18 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oradea, 18 oct /Agerpres/ - Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a anunţat luni o serie de măsuri pentru creşterea eficienţei Spitalului Clinic Judeţean, transferat, prin hotărâre de consiliu local, de la Consiliul Judeţean Bihor la municipalitate, alături de alte patru spitale orădene.
În cursul unei întâlnirii organizate cu membrii comitetului director şi şefii structurilor administrative de la Spitalul Judeţean, au fost discutate măsurile care trebuie adoptate, într-o primă urgenţă, pentru încadrarea în indicatorii economici şi medicali.
În primul rând, se preconizează transferul unor activităţi administrative, care în prezent se desfăşoară în spaţii închiriate, în spaţiile libere ce există în incinta spitalului, pentru eliminarea cheltuielilor cu chiria, comasarea unor activităţi care se desfăşoară în paralel, cum ar fi cele din blocul alimentar, reducerea personalului TESA pentru încadrarea în normativele recomandate de Ministerul Sănătăţii şi pentru reducerea cheltuielilor spitalului, în prezent, aproape 40 de posturi fiind în plus, faţă de normativ.
'În ceea ce priveşte reducerile de personal care se impun, vă asigur că nu va exista nicio intervenţie din partea Primăriei Oradea în favoarea vreunei persoane, singurele criterii pe care vă rog să le aveţi în vedere să fie cele de competenţă', le-a spus Ilie Bolojan participanţilor la întâlnire.
O altă măsură vizează reducerea numărului de paturi cu până la 10%, într-o primă etapă, urmând să fie reduse sau transferate aproximativ 250 de paturi.
Potrivit primarului Ilie Bolojan, Spitalul Judeţean a înregistrat în primele şase luni din acest an pierderi de peste 1,3 milioane lei, fiind necesare măsuri urgente pentru ca acestea să fie eliminate.
Consilierii locali au aprobat, pe 15 octombrie, cu unanimitate de voturi, preluarea managementului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă de la CJ Bihor la Consiliul Local Oradea, transferul urmând să fie aprobat, probabil, într-o lună, printr-o hotărâre de guvern. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a apreciat pe16 octombrie, la Oradea, strategia sanitară din judeţul Bihor, primul din ţară, prin care municipalitatea a preluat într-un management unitar cele patru spitale orădene, cărora li se va adăuga şi Spitalul Clinic Judeţean. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Ministerul Sănătăţii finanţează aparatură pentru Centrul oncologic din Oradea Oradea, 20 sep /Agerpres/ - Centrul oncologic din Oradea va primi o finanţare din partea Ministerului Sănătăţii pentru achiziţionarea unui accelerator liniar de particule pentru energii înalte, se arată într-un comunicat al ministerului.
Bihor: Raed Arafat a inaugurat primul aparat RMN al Spitalului Judeţean Secretarul de stat dr. Raed Arafat a inaugurat vineri trei investiţii majore făcute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, constând în achiziţia unui aparat RMN performant, cu investiţie de la Ministerul Sănătăţii de un milion de euro, a unui aparat Roentgen pentru urgenţe, finanţat de Primăria...
Bihor: Finanţare de la Ministerul Sănătăţii pentru primul aparat RMN din sistemul public de sănătate al judeţului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea va achiziţiona, cu finanţare de peste patru milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii, primul aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) care va funcţiona în sistemul public de sănătate bihorean, a anunţat miercuri Primăria Oradea.
Bihor: Primăria Oradea a preluat Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Radu Ţîrle, şi primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, au semnat marţi documentele protocolului de predare-primire al managementului celui mai mare spital din Bihor, Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă, de la CJ la primărie.
Bihor: Heliport la Spitalul de Urgenţă din Oradea, primul din ţară dacă va fi construit în terasă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea a obţinut finanţare de la compania Rompetrol pentru un proiect prin care intenţionează să construiască un heliport pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, în valoare de 90.000 de lei, a declarat joi managerul spitalului, dr. Gheorghe Carp.
Bihor: Heliport inaugurat la Spitalul Judeţean din Oradea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea a inaugurat, sâmbătă, un heliport construit pe clădirea unităţii medicale.