Cele mai citite
 


Călăraşi: Peste 970 de cazuri de îmbolnăviri ale căilor respiratorii superioare
luni, 18 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Călăraşi, 18 oct /Agerpres/ - Un număr de 979 de îmbolnăviri diagnosticate clinic ca infecţii de căi respiratorii superioare au fost înregistrate în judeţul Călăraşi în perioada 4 - 10 octombrie, prin sistemul de supraveghere a gripei şi afecţiunilor virale respiratorii.
Potrivit unui comunicat transmis luni presei de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Călăraşi, 12 persoane au fost spitalizate, dintre care zece copii cu vârste de până la patru ani.
Deşi 78 % dintre cazuri s-au înregistrat la copii (0 - 14 ani), rata de creştere cea mai accentuată faţă de media cazurilor înregistrate pe trei săptămâni anterioare s-a înregistrat la grupele de vârstă 15 - 29 de ani şi 30 - 64 de ani.
În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 238 de cazuri de pneumonie, ponderea cea mai mare fiind tot la copii (40% la copii cu vârste de 0 - 4 ani şi 22% la copii cu vârste de 5 - 14 ani).
Din totalul de 238 de cazuri de pneumonie, un număr de 37 de persoane au fost spitalizate, dintre care 22 de copii. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Numărul infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare şi al pneumoniilor este în creştere Numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi de pneumonie este în uşoară creştere, informează, marţi, printr-un comunicat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Călăraşi.
Dolj:Secţii ale Spitalului Judeţean, închise temporar de DSP din cauza unei infecţii nozocomiale Craiova, 7 oct /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică Dolj a dispus suspendarea temporară a trei secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova pentru igienizare şi dezinfecţie finală, în urma unei anchete epidemiologice efectuate după ce spitalul a raportat pentru luna septembrie mai multe...
Sibiu: A crescut numărul bolnavilor cu pneumonie şi viroză Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a anunţat vineri, printr-un comunicat de presă remis AGERPRES, că a crescut semnificativ numărul de infecţii respiratorii la începutul acestei luni, ajungându-se la 1.827 de persoane cu probleme respiratorii, din care peste 300 cu pneumonii, iar nouă suspecţi...
Neamţ: 46 de infecţii nosocomiale, înregistrate în spitalele din judeţ în primul trimestru din 2016 În spitalele din judeţul Neamţ au fost înregistrate, în primul trimestru al acestui an, 46 de cazuri de infecţii nosocomiale, în aceeaşi perioadă din 2015 fiind constatate 47 de cazuri, potrivit unui raport pe care Direcţia de Sănătate Publică (DSP) l-a prezentat, luni, prefectului judeţului.
Călăraşi: DSP Călăraşi se va autosesiza în legătură cu decesul unui copil Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Călăraşi se va autosesiza în legătură cu cauzele şi împrejurările în care a avut loc decesul unui copil de opt ani, la Spitalul municipal Olteniţa.
DSP Bihor: Au crescut îmbolnăvirile prin infecţii respiratorii Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului (DSP) Bihor a anunţat miercuri creşterea numărului de îmbolnăviri prin infecţii acute respiratorii la populaţia judeţului, în perioada 11-17 februarie, comparativ cu săptămânile anterioare şi cele din sezonul iernii trecute.