Cele mai citite
 


Un adolescent american din patru suferă de tulburări psihologice
luni, 18 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
New York, 18 oct/Agerpres/ - Aproape un adolescent din patru suferă de probleme de comportament şi de anxietate, acestea afectându-i viaţa zilnică, arată un studiu american, citat de site-ul lesquotidiennes.com.
Potrivit studiului publicat în Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry, 22,2% dintre adolescenţi au tulburări care influenţează activităţile lor zilnice, ceea ce le provoacă serioase angoase.

În jur de 51% dintre băieţii şi 49% dintre fetele între 13 şi 19 ani au o problemă de comportament, anxietate sau droguri, mai spune studiul realizat de o cercetătoare de la National Institute of Mental Health. 'Numărul tulburărilor emoţionale şi psihologice îl depăşeşte chiar şi pe cel al bolilor curente, cum ar fi astmul sau diabetul', constată studiul, care s-a desfăşurat pe 10 000 de adolescenţi.

Cea mai frecventă tulburare, observată la o treime din tinerii americani, este anxietatea, care poate fi însoţită de atacuri de panică şi fobii în societate. Deficitul de atenţie, cu hiperactivitate, este a doua tulburare psihologică de care suferă adolescenţii - 19,1%, iar apatia şi depresia afectează 14,3% dintre ei. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Atacul de panică „Simt că nu mai am aer!” ... „Nu pot să respir!” ... „Parcă am un nod în gât!” ... Şi multe altele sunt plângerile venite din partea persoanelor care vin în psihoterapie acuzând diverse forme de atacuri de panică. Cu toate că atacurile de panică se întind pe durata a numai câteva minute, totusi...
Personalitate fără anxietate – simpozion adresat medicilor cu specialitatea psihiatrie Dr. Reddy’s Laboratories România organizează joi, 26 noiembrie a.c., simpozionul “Personalitate fără anxietate”, dedicat medicilor cu specialitatea psihiatrie. Evenimentul se va desfășura în București, la Sky Tower-Etaj 34.
Dieta in ADHD ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) se traduce in romana prin Deficit de Atentie / Tulburare Hiperkinetica si se refera la un comportament bazat pe o combinatie dintre neatentie, hiperactivitate si impulsivitate ce afecteaza buna functionare a individului la scoala sau acasa. Simtomele...
Anxietatea ar influenţa evoluţia piciorului diabetic (studiu) Emoţiile negative ar influenţa evoluţia piciorului diabetic, aşa încât ar fi foarte importantă o abordare psihologică în acest caz. Piciorul diabetic este o complicaţie ce poate deveni foarte gravă la bolnavii de diabet. O echipă de cercetători britanici de la Universitatea din Nottingham a observat...
O comoţie cerebrală în tinereţe poate avea efecte pe termen lung (studiu) Tinerii care suferă de leziuni cerebrale, cum ar fi comoţiile cerebrale, sunt mai susceptibili să aibă pe termen lung probleme psihologice sau de comportament, potrivit rezultatelor unui vast studiu publicat în revista ' PLoS Medicine', citată de agenţia France Presse (AFP).
Dependenţa de Internet accentuează depresia adolescenţilor /studiu/ Adolescenţii dependenţi de Internet sunt de două ori şi jumătate mai susceptibili să cadă pradă depresiei decât colegii lor de generaţie care navighează pe web în mod normal şi controlat, relevă un studiu ştiinţific publicat luni în SUA, potrivit AFP.