Cele mai citite
 


Covasna: Metode alternative de naştere la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe
luni, 18 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sfântu Gheorghe, 18 oct /Agerpres/ - Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe ar putea oferi pacientelor metode alternative de naştere, cum ar fi naşterea în apă.
Directorul medical al Spitalului, Albert Istvan a declarat luni pentru AGERPRES că lucrările de reabilitare a secţiei de Obstetrică-Ginecologie au intrat în linie dreaptă, urmând să fie finalizate în decurs de cel mult o lună.
Potrivit acestuia, mamele internate vor benefica de condiţii superioare celor existente anterior, deoarece vor putea sta împreună cu bebeluşii în saloane cu unul, două sau trei paturi şi baie proprie.
'După ce terminăm această etapă vom avea posibilitatea să introducem şi tehnici de naştere alternative, cum ar fi naşterea sub apă', a declarat Albert Istvan, menţionând că această practică este la modă în alte ţări, dar în judeţul Covasna ar reprezenta o premieră absolută.
Mulţi specialişti susţin că naşterea în apă prezintă o serie de avantaje atât pentru femeia însărcinată, căreia îi uşurează şi scurtează travaliul, cât şi pentru făt, deoarece mediul acvatic îi oferă o tranziţie mai uşoară către mediul exterior.
Lucrările de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, finanţate de Ministerul Sănătăţii, au început în urmă cu şase ani, după ce s-a constatat că structura de rezistenţă a clădirii este extrem de şubredă şi nu mai rezistă unui cutremur de intensitate medie. Lucrările au trenat deoarece nu s-a asigurat continuitate în finanţare. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: O sută de ani de la naşterea dr. Benedek Geza, primul director al Spitalului de Recuperare Cardiovasculară Primul director al Spitalului de Recuperare Cardiovasculară din staţiunea Covasna, dr. Benedek Geza (1916-2010), va fi omagiat marţi, în cadrul unor ceremonii publice, prilejuite de aniversarea a o sută de ani de la naştere.
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...
Covasna: Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 85 de milioane de lei prin POR Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 85 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, iar contractul de finanţare va fi semnat în vara acestui an.
Covasna: Sfântu Gheorghe va avea unul dintre cele mai moderne spitale din regiunea Centru Lucrările de consolidare şi reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'dr. Fogolyan Kristoff' din Sfântu Gheorghe, începute în 2005, se vor încheia în acest an, iar odată cu finalizarea investiţiei, judeţul Covasna va avea una dintre cele mai moderne unităţi medicale din regiunea Centru, a declarat...
Covasna: Reduceri de paturi, fără disponibilizări de personal Peste 100 de paturi din spitale vor fi reduse în judeţul Covasna, însă nu vor avea loc disponibilizări de personal, susţine conducerea Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DSP).
Covasna: Lucrările la Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe se încheie după mai bine de zece ani Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, începute în anul 2005, sunt finalizate în proporţie de 95%, iar activitatea instituţiei va reintra în normal, treptat, începând din această vară, a declarat joi, managerul Nagy Andras Robert.