Cele mai citite
 


Premiul Internaţional Galien pentru medicamentul Nplate
luni, 18 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 18 oct /Agerpres/ - Medicamentul Nplate a primit Premiul Internaţional Galien, echivalentul premiului Nobel în domeniul cercetării farmaceutice, în cadrul unei ceremonii oficiale desfăşurate la New York, se arată într-un comunicat de presă al companiei Amgen, remis luni AGERPRES.
Produsul companiei a fost considerat de juriul format din experţi internaţionali drept cel mai bun demers al anului în domeniul cercetării biofarmaceutice şi al dezvoltării de medicamente.
Nplate a primit în 2009 premiul Galien pentru ''Cel mai bun produs biotehnologic'' şi premiul Scrip pentru ''Cel mai bun medicament''.
Medicamentul este prima proteină de tip peptibody aprobată atât de Food and Drug Administration - FDA (SUA), cât şi de European Medicines Agency (EMA), autoritatea de reglementare în domeniul farmaceutic la nivel european şi reprezintă primul tratament dezvoltat special pentru purpupra trombocitopenică imunitară (ITP), o boală autoimună gravă.
În prezent, se studiază posibilitatea utilizării Nplate pentru tratamentul ITP la copii, pentru sindroamele mielodisplastice (MDS) şi trombocitopenia survenită în urma chimioterapiei (CIT).
Sorin Popescu, director al Amgen România, a declarat că medicamentul este deja disponibil în România, fiind o soluţie inovatoare pentru mulţi pacienţi care suferă de această boală gravă şi care nu au altă soluţie de tratament.
''Din păcate, deşi Comisia de Transparenţă a Ministerului Sănătăţii a recomandat includerea produsului în lista medicamentelor compensate cu mai mult de un an în urmă, această listă nu a mai fost actualizată şi, în consecinţă, accesul pacienţilor la aceste inovaţii terapeutice este în continuare blocat'', a spus Sorin Popescu.
Compania Amgena primit, în decursul ultimului an, mai multe premii Galien la nivel naţional, în Franţa, Olanda şi Statele Unite pentru dezvoltarea Nplate.
Premiul Galien a fost acordat pentru prima dată în 1970 de către farmacistul francez Roland Mehl, iar în Statele Unite a început să fie decernat în septembrie 2007. Juriul este format din 11 personalităţi internaţionale, cuprinzând laureaţi ai premiului Nobel, fondatori ai principalelor companii din domeniul biotehnologiei şi editori din cadrul publicaţiilor de biologie cu renume mondial. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Regis Lhomme este noul preşedinte al ARPIM Regis Lhomme, Director General Amgen România, este noul preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), ales în cadrul Adunării Generale ARPIM din data de 29 septembrie se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.
Forum Comercial al Industriei Farmaceutice din România, în perioada 15-16 martie Blue Business Media organizează în perioada 15-16 martie la Hotel Ramada Parc, Bucureşti, Forumul Comercial al Industriei Farmaceutice din România, o întâlnire strategică internaţională a reprezentanţilor sectorului farmaceutic din instituţiile guvernamentale din România, UE, organizaţii din România...
Pharma Business Solutions, sub patronajul Ministerului Sănătăţii, organizează cea de-a doua ediţie a Forumului Industriei Farmaceutice, reuniunea anului în domeniul farmaceutic Forumul Industriei Farmaceutice este reuniunea, la cel mai înalt nivel, a personalităților care determină viitorul industriei farmaceutice - singurul eveniment de acest gen și de acest calibru care caută răspuns la problemele critice pentru industria farmaceutică, dar şi pentru ceea ce implică dinamizarea...
Alexandru Rafila: MS şi-a propus să actualizeze lista de medicamente compensate Secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii conf. dr. Alexandru Rafila i-a asigurat pe reprezentanţii industriei farmaceutice cu prilejul Forumului Industriei Farmaceutic de faptul că Ministerul Sănătăţii este deschis dialogului şi va da dovadă de flexibilitate în ceea ce priveşte taxa de clawback.
NOBEL 2016 Cei mai recenţi laureaţi în domeniul Chimie Comitetul Nobel de la Stockholm a anunţat miercuri noii laureaţi ai premiului pentru Chimie - Jean-Pierre Sauvage, de la Universitatea din Strasbourg (Franţa), Sir J. Fraser Stoddart de la Northwestern University (SUA) şi Bernard L. Feringa de la Universitatea din Groningen (Olanda) - recompensaţi "pentru...