Cele mai citite
 


Cluj: Medici amendaţi şi avertizaţi din cauza concediilor medicale
marţi, 19 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cluj-Napoca, 19 oct /Agerpres/ - Doi medici au fost amendaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Cluj iar alţi patru au fost avertizaţi pentru acordarea de concedii medicale fără acoperire sau fără respectarea normelor legale.
Potrivit purtătorului de cuvânt al CJAS, Crina Grozav, medicii nu le-au cerut pacienţilor adeverinţa cu numărul zilelor de concediu medical de care au beneficiat în ultimele 12 luni.
'Au fost verificaţi, în total, 143 de medici, din care 84 de medici de familie, 21 de medici din spitale iar restul medici din ambulatorii. Au fost aplicate două amenzi de câte 5.000 de lei unor medici de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi de la Spitalul Clinic de Urgenţă 'Octavian Fodor', unde s-au eliberat certificate medicale fără ca asiguraţii să prezinte adeverinţe cu numărul zilelor de concediu medical de care au beneficiat în ultimele 12 luni şi patru avertismente la medici de familie pentru neînregistrarea certificatelor de concedii medicale în documentele primare', a precizat Crina Grozav marţi, într-o conferinţă de presă.
În perioada ianuarie-august inspectorii CJAS Cluj au efectuat mai multe controale privind acordarea de concedii medicale. În aceste şapte luni au fost acordate 77.304 de concedii medicale, mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistrate 80.161 de concedii medicale. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Medici sancţionaţi pentru concedii medicale greşite, iertaţi în instanţă Doi medici de familie din judeţul Botoşani, care au fost sancţionaţi contravenţional de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru că au eliberat certificate medicale greşite, au scăpat de plata amenzilor.
Preşedintele CJAS Cluj: Instituţia a depăşit dificultăţile din 2010 prin buna colaborare cu partenerii săi Anul 2010 a fost dificil pentru Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Cluj, dar greutăţile au fost depăşite prin buna colaborare cu furnizorii de servicii medicale şi Colegiile Farmaciştilor şi Medicilor, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele director general al CJAS Cluj, Emilia Groza...
Timiş: Medicii sancţionaţi pentru concedii medicale, nemulţumiţi Medicii de familie care au fost sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş pentru că au eliberat certificate medicale fără adeverinţă de la angajator sunt nemulţumiţi atât de pedepse, cât şi de cuantumul sancţiunilor.
Suceava: Sancţiuni contravenţionale pentru concedii medicale în neregulă Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale medicilor care au eliberat concedii medicale fără respectarea prevederilor legale.
Cluj: CJAS a încercat să rezolve problemele oamenilor chiar şi în condiţiile blocării SIUI Cluj-Napoca, 15 ian /Agerpres/ - Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Cluj a încercat să rezolve problemele urgente ale oamenilor, chiar şi în condiţiile în care Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a fost blocat câteva zile, a declarat...
Certificate medicale pentru boli fictive, anulate Botoşani, 14 aprilie /Agerpres/ - Şase certificate medicale în baza cărora un fost director de instituţie publică a obţinut în mod ilegal concedii medicale au fost anulate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi Colegiul Medicilor.