Cele mai citite
 


Serviciul de Ambulanţă Braşov se confruntă cu lipsa de personal
marţi, 19 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Braşov, 19 oct /Agerpres/ - Patru medici de la Serviciul de Ambulanţă Braşov au plecat în străinătate în ultima perioadă, principala cauză fiind reducerea cu 25% a salariilor, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Serviciului de Ambulanţă Braşov, dr.Mioara Văitiş.
'Plecarea medicilor a făcut ca echipajele din Predeal şi Poiana Braşov să rămână doar cu asistenţii. Vom încerca odată cu începerea sezonului de iarnă când numărul turiştilor va creşte să asigurăm măcar în weekend medici pentru echipajele din cele două staţiuni. Lipsa medicilor este o problemă în tot judeţul. De exemplu, în municipiul Braşov avem nevoie de 20 de medici, şi avem doar 14, iar la cele 10 microstaţii din judeţ este necesar un număr de 20 de medici, câte doi la fiecare microstaţie, şi avem doar un medic pe care îl păstrăm pentru zona Făgăraşului, dar este foarte, foarte puţin', a spus Văitiş.
Aceasta a adăugat că există o colaborare foarte bună cu SMURD, dar şi acolo este lipsă de personal.
Ministerul Sănătăţii a aprobat scoaterea la concurs pentru Serviciul de Ambulanţă Braşov a trei posturi de medici, patru pentru asistente şi un şofer. Dacă pentru asistente s-au înscris deja opt candidaţi, pentru medici nu s-a înscris nimeni la concurs, dar s-au interesat câteva persoane, a mai spus Văitiş.
'Din fericire avem un număr de 60 de ambulanţe noi cumpărate de Consiliul Judeţean şi de Ministerul Sănătăţii în urmă cu doi ani, dotate cu tot ce trebuie, dar lipsa personalului ne creează probleme. Încercăm să facem faţă, în condiţiile în care nici orele suplimentare nu se mai plătesc'', a mai arătat directorul Serviciului de Ambulanţă, adăugând că cei care au rămas să lucreze la Ambulanţă o fac cu ''mare pasiune''. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Lipsă acută de personal la serviciul de ambulanţă Serviciul de Ambulanţă Braşov se confruntă în prezent cu o lipsă acută de personal medical, medici şi asistente.
Ministerul Sănătăţii a deblocat pentru Braşov doar 5 posturi Ministerul Sănătăţii a deblocat pentru Braşov doar cinci posturi din cele 600 câte ar fi nevoie, a declarat, vineri, pentru AGERPRES directorul Direcţiei de Sănătate Publică, dr.Alexandru Bălescu.
Bistriţa-Năsăud: Posturi de medic deblocate la Ambulanţă, rămase fără candidaţi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud a obţinut deblocarea a două posturi de medic, având în vedere că se confruntă cu un deficit de personal medical superior, însă nimeni nu s-a prezentat la concurs până la această dată, potrivit datelor prezentate joi, în şedinţa Colegiului prefectural...
S.O.S. de la Managerul Serviciului de Ambulanţă:Judeţul Sibiu are nevoie de încă trei ambulanţe pentru Cod Roşu Judeţul Sibiu mai are nevoie de trei ambulanţe C2 care să facă faţă în cazul unui Cod Roşu, în prezent având doar două, una la SMURD, iar cealaltă la Ambulanţă. La Serviciul de Ambulanţă mai este nevoie de 28 de oameni şi înnoirea a 80 la sută din maşini, care ar trebui casate, a declarat marţi, într-o...
Ancheta la Ambulanţa Braşov va mai dura câteva zile Cercetarea declanşată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov la Serviciul de Ambulanţă, în urmă cu două zile, este în plină desfăşurare şi va mai dura, a declarat joi, pentru AGERPRES, prim-procurorul Sanda Mateş.
Vâlcea: Serviciul de Ambulanţă solicită înfiinţarea unei staţii la Voineasa pentru Transalpina Ski Resort Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vâlcea, Petre Duinea, a declarat luni, pentru AGERPRES, că este nevoie urgentă de înfiinţarea unui post de ambulanţă la Voineasa, Transalpina Ski Resort fiind singura staţiune din ţară care nu dispune de un astfel de serviciu.