Cele mai citite
 


Primăria sectorului 1 continuă campania de testare gratuită a glicemiei
marţi, 19 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 19 oct /Agerpres/ - Primăria Sectorului 1 continuă campania de testare gratuită a glicemiei şi tensiunii arteriale pe străzile din sector.
Potrivit unui comunicat al administraţiei locale, următoarele opriri ale ambulanţei sociale vor avea loc în Piaţa Domenii - miercuri, 20 octombrie şi luni 25 octombrie, între orele 09,00 şi 11,00, joi, 21 octombrie - în intersecţia Şos. Chitila cu Bd. Laminorului între orele 09,00 şi 11,00, sâmbătă, 23 octombrie - în Parcul Bazilescu între orele 10,00 şi 12,00. Duminică, 24 octombrie, testarea glicemiei şi măsurarea tensiunii arteriale va avea loc în Piaţa V. Mărăcineanu, între orele 10,00 - 12,00.
Cea de-a doua etapă a programului de testare gratuită a glicemiei şi de măsurare a tensiunii arteriale se desfăşoară în perioada 9-25 octombrie 2010. Prima etapă a programului de testare gratuită a glicemiei şi de măsurare a tensiunii arteriale a avut loc în perioada 4-21 iunie 2010, când sute de persoane au apelat la serviciile ambulanţei sociale.
Scopul acţiunii este de a informa publicul larg despre importanţa deosebită a monitorizării nivelului glicemiei şi a tensiunii arteriale, în condiţiile în care hipertensiunea arterială afectează, potrivit specialiştilor, aproximativ un miliard de persoane pe plan mondial, iar studiile efectuate de instituţiile de specialitate arată faptul că în România există aproximativ 1.250.000 de persoane care suferă de diabet, 30% dintre acestea nefiind diagnosticate. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Testare gratuită a glicemiei şi tensiunii arteriale pe străzile din sectorul 1 al Capitalei Locuitorii din sectorul 1, care nu îşi pot asigura o evaluare periodică a stării de sănătate, pot beneficia de analize şi investigaţii medicale gratuite pe străzile Sectorului 1.
Campanie pentru controlul tensiunii, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale Societatea Română de Hipertensiune, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, organizează vineri, în Bucureşti, o amplă acţiune de testare gratuită a tensiunii arteriale, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale, informează organizaţia ştiinţifică printr-un comunicat de presă...
Testare gratuită Babeş-Papanicolau, timp de o săptămână, la Centrul Medical de Excelenţă Renaşterea Femeile îşi pot face gratuit testul Babeş-Papanicolau, în perioada 8 - 12 aprilie, între orele 10,00 - 18,00, la Centrul Medical de Excelenţă Renaşterea, această acţiune având loc cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, marcată pe 7 aprilie.
Testare gratuită a plămânilor timp de o lună, în 32 de oraşe din ţară Românii îşi pot verifica gratuit sănătatea plămânilor începând de luni şi până pe 4 decembrie în spitale şi clinici de stat din peste 30 de oraşe în cadrul celei de-a cincea ediţii a campaniei "Tu ştii câţi ani au plămânii tăi?".
Testare gratuită Babeş-Papanicolau, la Centrul Medical de Excelenţă Renaşterea Femeile îşi pot face gratuit testul Babeş-Papanicolau, până pe 12 aprilie, între orele 10,00 - 18,00, la Centrul Medical de Excelenţă Renaşterea.
Testare gratuită la plămâni, în 10 oraşe din ţară Românii îşi pot verifica gratuit, sâmbătă şi duminică, starea de sănătate a plămânilor, cu ocazia Zilei Mondiale a BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică).