Cele mai citite
 


Sânii unei bolnave de cancer, reconstruiţi cu celule stem provenite din ţesut adipos
marţi, 19 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Madrid, 19 oct /Agerpres/ - O echipă din cadrul unei clinici spaniole a realizat, în cazul unei bolnave de cancer, prima reconstrucţie mamară completă cu celule-stem provenite din propriul ţesut adipos, a informat marţi - cu ocazia Zilei Mondiale a Cancerului Mamar - responsabilul acestei intervenţii, Ramon Llull, transmite Efe.
Specialist în cadrul Unităţii de Patologie Mamară din cadrul Clinicii Palmaplanas, din insula mediteraneană Mallorca, Llull a explicat că noua metodă este posibilă graţie unei tehnologii care multiplică celulele-stem obţinute din ţesutul adipos, un material 'viu', care a fost deja utilizat pentru reconstruirea parţială a sânului, în cazul femeilor cu mastectomie.

'Credem că această tehnică poate fi adoptată în alte centre, dar şi de către alte colective de specialişti', a spus Llull. Acesta îşi va completa munca în următoarele două săptămâni, implantându-i pacientei aureolele şi sfârcurile, după ce i se va confirma faptul că injectarea de ţesut gras regenerativ, realizată vara trecută, ' a fost un succes'.

Chirurgul a mai povestit că pacienta, care are 51 de ani şi se numeşte Jolanta, a fost diagnosticată în luna mai cu cancer la ambii sâni. Din acest motiv, i-a fost practicată o dublă mastectomie, fiindu-i lăsat un buzunar de piele. Muşchii dorsali au fost fixaţi parţial în zona sânilor.

După implantarea 'suportului vascular', Llull a infiltrat ţesutul adipos cu celule-stem şi alte elemente organice necesare pentru menţinerea funcţiilor vitale ale ţesutului adipos, într-o cantitate suficientă pentru a da sânilor un volum natural. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice Numărul potenţialilor donatori înscrişi în Registrele internaţionale ale donatorilor de celule stem hematopoietice a ajuns la 25 de milioane, oferind speranţă tuturor pacienţilor bolnavi de cancer de sânge aflaţi în căutarea unui donator
Se rezolvă misterul privind originea cancerului de sân Toate femeile predispuse sau nu să dezvolte cancer mamar au un tip special de celule precursoare, dotate cu telomeri foarte scurţi, explică cercetătorii David Gilley, de la Universitatea de Medicină din Indiana (SUA), şi Connie Eaves, de la Laboratorul Terry Fox din cadrul Agenţiei pentru Cancer din...
Noi informaţii despre rolul celulelor stem în anumite tipuri de cancer Bolnavii de leucemie care prezintă celule stem canceroase deosebit de active au şanse de supravieţuire mai puţin favorabile, conform unui studiu publicat marţi, studiu ce confirmă ipoteza conform căreia celulele stem îndeplinesc un rol extrem de important în evoluţia acestei maladii, informează AFP.
CRYO-SAVE ELIBEREAZA INCA O PROBA DE CELULE STEM - O FETITA IN VARSTA DE SASE ANI CU PARALIZIE CEREBRALA ESTE TRATATA CU PROPRIILE CELULE STEM STOCATE DE CRYO-SAVE DIN SANGELE CORDONULUI OMBILICAL Cu sase ani in urma, un cuplu din Portugalia a decis la nasterea fetitei lor sa-i depoziteze celulele stem recoltate din sangele cordonului ombilical la Banca Cryo-Save (Euronext: CRYO, „Cryo-Save"). Saptamana trecuta, fetita a fost tratata la Universitatea Duke din Statele Unite cu propriile celule...
Centru de transplant de celule stem, inaugurat la Spitalul Universitar Un nou centru de transplant de celule stem, cel de-al cincilea din România, a fost inaugurat luni la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB).
Transplantul de celule stem dă o nouă speranţă bolnavilor de sida Pentru prima oară în lume, un om s-ar fi vindecat de sida, la trei ani după ce a beneficiat de un transplant de celule stem, anunţă o echipă de cercetători germani, citaţi de site-ul maxisciences.com.