Cele mai citite
 


Soţia lui Larry Hagman, JR din serialul 'Dallas', suferă de Alzheimer
miercuri, 20 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alzheimer
 

Larry Hagman, fostul JR din serialul 'Dallas', s-a hotărât să-şi interneze soţia într-un institut specializat în îngrijirea bolnavilor de Alzheimer, însă aceasta refuză, scrie publicaţia franceză Voici.

Este o dramă banală, dar nu mai puţin tragică. Larry Hagman, neuitatul JR din 'Dallas', a dezvăluit faptul că soţia sa, Maj Axelsson, în vârstă de doar 55 de ani, suferă de Alzheimer. Actorul spune că ea mai are perioade de luciditate, în care îl recunoaşte. El a luat totuşi hotărârea să o interneze într-un institut specializat în tratarea celor care suferă de această boală degenerativă.

În revista 'Hello', Larry Hagman, 79 de ani, spune: 'Suferă de acestă boală de şase ani, dar n-am ştiut până nu am descoperit modificări ale personalităţii ei.' Cum se întâmplă deseori în cazul acestor bolnavi, Maj Axelsson refuză internarea.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Jocul video ''Sea Hero Quest'', folosit în stabilirea unor teste de diagnostic a demenţei în faze incipiente Oameni de ştiinţă de la un institut de cercetare al bolii Alzheimer din Marea Britanie au dezvoltat un joc video pentru realizarea unor teste de diagnostic a demenţei în faze incipiente, scrie BBC News în ediţia sa online.
Palparea creierului fără a deschide craniul posibilă în curând (studiu) Palparea utilizată în orice examinare medicală pentru diagnosticare sau prescrierea unor teste suplimentare nu a putut funcţiona până acum în ceea ce priveşte creierul, care este protejat de craniu şi de lichidul cefalorahidian, însă cercetătorii francezi, conduşi de Stefan Catheline, au dezvoltat o...
Alzheimer: Creierul se micşorează cu până la zece ani înainte de manifestarea bolii (studiu) Unele părţi ale creierului, afectate de boala Alzheimer, ar începe să se micşoreze cu până la zece înainte de punerea diagnosticului. Deşi n-au decât rezultate preliminare, autorii cercetărilor apreciază că descoperirea lor ar permite într-o bună zi, prin recurgerea la imagistică prin rezonanţă magnetică...
Societatea Romana Alzheimer organizeaza in perioada 23 - 25 februarie 2012, la Hotelul Crowne Plaza Bucuresti, Conferinta Nationala Alzheimer cu tema "Actualitati in domeniul dementelor; Dementa Alzheimer - problema majora de sanatate publica a Romaniei Conferinta Nationala Alzheimer abordeaza o tematica de mare diversitate, propunandu-si sa realizeze si la aceasta editie, o manifestare de inalt nivel stiintific. Printre temele abordate mentionam:
Alzheimer: un nou tratament potenţial studiat pe animale Blocarea anumitor celule ale sistemului imunitar care distrug arginina din creier, un nutrient esenţial al acestuia, a oprit formarea de plăci de proteine caracteristică bolii Alzheimer, potrivit unui studiu american efectuat pe şoareci de laborator, ale cărui rezultate au fost publicate marţi în revista...
Alzheimer: obezitatea ar agrava leziunile cerebrale /studiu/ Obezitatea ar agrava leziunile cerebrale asociate maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu dat publicităţii luni în Franţa de Institutul naţional de sănătate şi cercetare medicală, (Inserm), relatează AFP.