Cele mai citite
 


Ziua Mondială a Osteoporozei, marcată printr-o conferinţă despre prevenţia şi controlul acestei boli
marţi, 19 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 19 oct /Agerpres/ - Ziua Mondială a Osteoporozei va fi marcată, miercuri, la Braşov, printr-o conferinţă cu tema ''Spune stop fracturilor cauzate de osteoporoză'', scopul manifestării fiind acela de a atrage atenţia asupra principalelor modalităţi de prevenire şi control a acestei boli, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES de organizatori.
'În prezent, în România aproximativ 3 milioane de persoane au risc de osteoporoză, dintre care 1 milion prezintă risc de fractură osteoporotică. Îngrijorător este faptul că doar 430.000 de persoane sunt diagnosticate cu osteoporoză, dintre care numai 128.000 respectă tratamentul recomandat. În acest context, consider că orice manifestare cu caracter educativ, care pune accentul pe prevenirea şi combaterea osteoporozei, este salutată de lumea medicală'', a declarat prof. dr. Horaţiu Boloşiu, preşedintele Societăţii Române de Reumatologie.
Conform Fundaţiei Internaţionale a Osteoporozei, 1 din 3 femei şi 1 din 5 bărbaţi cu vârsta peste 50 de ani ar putea suferi fracturi osteoporotice.
Se estimează că în Europa 179.000 de bărbaţi şi 611.000 de femei vor suferi anual o fractură de şold, în condiţiile în care acest tip de fractură determină o rată a mortalităţii de până la 20-24% în primul an post-fractură. Şi mai alarmant este faptul că 80% dintre pacienţii cu osteoporoză care au suferit cel puţin o fractură nu sunt nici identificaţi şi nici trataţi adecvat pentru reducerea riscului. Aşadar, osteoporoza rămâne o afecţiune subdiagnosticată şi subtratată, susţin medicii.
''Vrem să atragem atenţia că un stil de viaţă sănătos, controalele medicale regulate, un tratament corespunzător şi respectat pe întreaga durată recomandată sunt indispensabile în abordarea corectă a osteoporozei. De aceea, suntem alături de pacienţi şi de familiile acestora atât prin acţiuni educative de tipul 'Spune stop fracturilor cauzate de osteoporoză', cât şi printr-un portofoliu de soluţii terapeutice care să reducă riscul de fractură, asigurând o protecţie precoce, eficientă şi pe termen lung'', consideră dr. Ovidiu Saltas Dabija, directorul medical al companiei organizatoare a evenimentului, Sanofi-Aventis Zentiva.
Osteoporoza este o afecţiune în care sunt reduse atât densitatea cât şi calitatea osului (''oase poroase''). Riscul de fractură creşte pe măsură ce oasele devin din ce în ce mai poroase şi mai fragile. Boala se instalează ''silenţios'', fără simptome şi este progresivă.
După apariţia primei fracturi, riscul unei alte fracturi creşte cu 86%. Până în anul 2050, incidenţa la nivel mondial a fracturilor de şold este estimată să crească cu 310% la bărbaţi şi cu 240% la femei. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Sectorului 1: Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză continuă Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză va continua pentru locuitorii sectorului 1 până la sfârşitul anului.
ZIUA MONDIALĂ A OSTEOPOROZEI 2012 sărbătorită în România 19-20-21 octombrie 2012 Motto: Oprește-te la una, fă din prima ta fractură: ultima! Asociaţia pentru Prevenirea Osteoporozei din România (ASPOR) și compania de comunicare medicală Houston NPA organizează între 19-20-21 octombrie în București Ziua Mondială a Osteoporozei 2012.
Acțiuni dedicate specialiștilor, persoanelor cu osteoporoză și publicului larg, cu prilejul Zilei Mondiale a Osteoporozei Ziua Mondială a Osteoporozei va fi marcată pentru a doua oară consecutiv și în București, în perioada 18-20 octombrie 2013, prin acțiuni de comunicare menite să crească nivelul de informare a profesioniștilor în sănătate, a pacienților și, nu în ultimul rând, a publicului larg cu privire...
Testări gratuite pentru măsurarea densității osoase și evaluarea riscului de fractură la Ziua Mondială a Osteoporozei 19-21 octombrie Vineri, 19 octombrie se dă startul manifestărilor dedicate Zilei Mondiale a Osteoporozei 2012. Conceptul este dezvoltat și implementat de compania de comunicare medico-socială Houston NPA pentru Asociația pentru Prevenirea Osteoporozei în România (ASPOR), în parteneriat cu Societatea...
Ziua Mondială a Osteoporozei, marcată la Congresul Naţional de Reumatologie de la Braşov Ziua Mondială a Osteoporozei, sărbătorită în fiecare an pe 20 octombrie, a fost marcată, miercuri, cu ocazia Congresului Naţional de Reumatologie care se desfăşoară la Braşov şi în cadrul unei întâlniri la care au participat medici specialişti şi pacienţi care suferă de această boală.
Noutăți științifice explicate de experți și testări gratuite pentru sute de bucureșteni la Ziua Mondială a Osteoporozei 2013 Peste 200 de persoane au beneficiat de testări gratuite pentru evaluarea riscului de fractură (FRAX) și măsurarea densității osoase în cadrul acțiunilor organizate în București de Ziua Mondială a Osteoporozei 2013.