Cele mai citite
 


Din 2011, rezidenţiatul va fi descentralizat
marţi, 19 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 19 oct /Agerpres/ - Concursul de rezidenţiat va fi organizat descentralizat, începând cu 2011, centrele universitare fiind responsabile în formarea medicală de specialitate, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, marţi, AGERPRES.
Potrivit documentului, ministrul Cseke Attila a semnat, marţi, cu rectorii Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România, un protocol privind adoptarea unor măsuri pentru îmbunătăţirea învăţământului medical, fiind abordată şi tema pregătirii concursurilor de rezidenţiat din anii 2010 şi 2011.
Conform protocolului, începând cu 2011, concursul de rezidenţiat va fi organizat descentralizat, centrele universitare fiind responsabile în formarea medicală de specialitate.
''Semnarea protocolului reprezintă un angajament important al Ministerului Sănătăţii şi al universităţilor pentru descentralizare, care va aduce o accesibilitate mai facilă la concursul de rezidenţiat a viitorilor candidaţi şi o reformă profundă în organizarea acestui concurs, începând de anul viitor'', a declarat ministrul Cseke Attila.
Descentralizarea rezidenţiatului va însemna eficientizarea pregătirii în concurs. În premieră, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematică comună şi respectând o metodologie unică, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
Pentru anul viitor, metodologia, bibliografia şi noua curriculă pentru specialităţile la care perioada de rezidenţiat a fost scurtată vor fi realizate de către reprezentanţii universităţilor de medicină şi farmacie până cel târziu la data de 1 decembrie 2010, astfel încât absolvenţii de medicină şi rezidenţii să poată cunoaşte din timp noile reglementări, se arată în comunicat.
Tot marţi, ministrul Sănătăţii a verificat stadiul la care s-a ajuns cu pregătirea concursului de rezidenţiat de anul acesta, care va avea loc în 21 noiembrie, conform metodologiei cunoscute.
În sesiunea din 2010, absolvenţii universităţilor de medicină şi farmacie vor putea concura pe 2.984 locuri (2.740 pentru medicină, 175 pentru medicină dentară şi 69 pentru farmacie) şi 521 posturi (469 pentru medicină şi 52 pentru farmacie).
Anul acesta, Ministerul Sănătăţii pune accent pe pregătirea medicilor specialişti în domeniile deficitare. Este nevoie de mai mulţi specialişti în spitalele din ţară şi din această cauză au fost luate două măsuri importante: reducerea cu un an a duratei de rezidenţiat pentru 36 de specialităţi şi eliminarea rezidenţiatului cu durata de 7 ani, mai precizează comunicatul. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rezidenţiatul se desfăşoară descentralizat în şase centre universitare Examenul de rezidenţiat se desfăşoară duminică descentralizat în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, la concurs fiind înscrişi 5.025 de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie.
Ministerul Sănătăţii va organiza pe 17 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat Ministerul Sănătăţii va organiza concursul naţional de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie la data de 17 noiembrie, concursul urmând a se desfăşura în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara...
Peste 5.000 de candidaţi la examenul de rezidenţiat Peste 5.000 de candidaţi susţin, duminică, examenul de rezidenţiat pentru care Ministerul Sănătăţii a scos la concurs, în acest an, 3.305 locuri.
Rezidenţiatul se va desfăşura descentralizat Examenul de rezidenţiat, care se va desfăşura pe 20 noiembrie, va fi descentralizat, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii (MS) transmis, vineri, AGERPRES.
MS: Rezidenţiatul va fi organizat în data de 20 noiembrie şi se va desfăşura descentralizat Concursul de intrare în Rezidenţiat va fi organizat în data de 20 noiembrie şi, spre deosebire de anii trecuţi, se va desfăşura, descentralizat, în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii (MS).
MS va organiza un nou concurs de rezidenţiat pentru posturile rămase neocupate în trei domenii Ministerul Sănătăţii va organiza un nou concurs de intrare în Rezidenţiat pentru posturile şi locurile rămase neocupate în sesiunea din 20 noiembrie 2011, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, a decis, marţi, Guvernul, printr-o ordonanţă de urgenţă.