Cele mai citite
 


Sibiu: Cererea de finanţare europeană a crescut la peste 31 de milioane de euro, în spitalele din Regiunea Centru
marţi, 19 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sibiu, 19 oct /Agerpres/ - Fostele policlinici, actualele ambulatorii ale Spitalului de Psihiatrie ' Dr. Gheorghe Preda' din municipiul Sibiu vor fi modernizate în următorul an cu 2,6 milioane de lei, investiţii prin Programul Operaţional Regional, a anunţat marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Martin Bottesch, după semnarea contractului de finanţare, solicitările de finanţare pentru sănătate din Regiunea Centru fiind în total de peste 31 milioane de euro.
Cu aceşti bani va fi cumpărată aparatură nouă şi se va dezvolta ambulatoriul de psihiatrie pentru adulţi şi cele două pentru copii, de care beneficiază copii din judeţul Sibiu şi judeţele limitrofe.
Până în prezent, ambulatoriile spitalelor sibiene au reuşit să atragă fonduri de 2 milioane de euro, a declarat marţi, la semnarea contractului, Simion Creţu, director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru.
În cadrul Axei Prioritare 3, Domeniul Major de Intervenţie 3.1 - 'Reabilitarea, modernizarea şi echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate' al Programului Operaţional Regional, au fost depuse14 proiecte, la nivelul Regiunii Centru, care solicită peste 31 milioane euro, cu 68 % mai mult decât alocarea financiară pentru întreaga perioadă 2007-2013. Cu excepţia proiectului Ambulatoriilor Spitalului de Psihiatrie Sibiu, până in data de 19 octombrie 2010, ADR Centru a încheiat 3 contracte de finanţare, ce au atras peste 3 milioane euro, alte 2 proiecte în valoare de peste 18 milioane euro aflându-se in faza precontractuală, conform unui comunicat trimis de ADR Centru marţi către AGERPRES. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 380 milioane de euro din fondul european Regio pentru proiecte în Regiunea Centru Cele 1.083 proiecte depuse de către autorităţi, firme şi ONG-urile din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu (Regiunea de Dezvoltare Centru) au solicitat fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional - Regio în valoare de 386,23 milioane euro, se arată într-un comunicat...
Iaşi: Şeful CJ a semnat contractul de finanţare pentru modernizarea Ambulatoriului Spitalului de Pneumoftiziologie Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a semnat, luni, contractul de finanţare pentru Proiectul 'Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie Iaşi'.
Mureş: Recepţie finală a unicului proiect din ţară pe îmbunătăţirea sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă Reprezentanţii judeţelor din Regiunea de Dezvoltare Centru, ai ministerelor Administraţiei şi Internelor, Dezvoltării şi Turismului şi Sănătăţii au participat, sâmbătă, la Târgu Mureş, la recepţia finală a primului proiect regional din ţară care a intrat în finanţare după aderarea României la Uniunea...
Contracte de finanţare semnate de ministrul Elena Udrea pentru reabilitarea unor policlinici din Valea Jiului Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat, joi, la Petroşani, două contracte de reabilitare a policlinicilor din Petroşani şi Uricani, valoarea fondurilor alocate prin Programul Operaţional Regional totalizând 5,4 milioane de euro.
Arad: Ambulatoriul integrat al SCJU va fi reabilitat, modernizat şi echipat cu fonduri europene Contractul de finanţare pentru pentru proiectul intitulat "Ambulatoriul integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad - reabilitare/modernizare, dezvoltare şi echipare cu aparatură de specialitate" a fost semnat joi, în prezenţa lui Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean...
Harghita: Vizită la importante proiecte europene derulate în cadrul Programului Operaţional Regional Lucrările de investiţii realizate în cadrul unor importante proiecte europene, derulate în Harghita prin Programul Operaţional Regional, au putut fi văzute, marţi, de jurnaliştii din presa locală şi centrală.