Cele mai citite
 


Covasna: Mofetele si apele termale, promovate la Târgul de Turism al României
miercuri, 20 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mofetele, apele minerale, băile termale şi pârtiile de schi sunt principalele produse turistice pe care judeţele Covasna şi Harghita le vor promova la ediţia din acest an a Târgului de turism al României, care se va deschide peste două zile la Bucureşti.
Cele două judeţe vor participa în acest an, ca şi în cel precedent, cu un stand comun de peste 100 de metri pătraţi, având ca generic 'Ţinutul Secuiesc'.
Gazda Zoltan, şef de proiecte în cadrul Asociaţiei pentru Turism din cadrul Consiliului Judeţean Covasna, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că turiştii vor fi invitaţi să viziteze atât staţiunile consacrate Covasna, Balvanyos, Tuşnad sau Borsec, cât şi altele recent revigorate, cum ar fi Şugaş Băi, unde există numeroase izvoare de apă minerală cu proprietăţi terapeutice şi pârtii de schi moderne, dotate cu schilift şi instalaţii de iluminare în nocturnă.
Un accent deosebit se va pune pe promovarea turismului balnear, a băilor termale tradiţionale şi a mofetelor - emanaţii naturale de bioxid de carbon rezultate în urma acţiunilor postvulcanice din zonă, recomandate de specialişti pentru tratarea afecţiunilor cardiovasculare, dar şi a impotenţei, fiind consacrate drept 'Viagra' naturală.
Anul trecut, standul celor două judeţe a fost unul dintre cele mai căutate, vizitatorii fiind atraşi printr-o inedită piramidă construită din sticle de apă minerală.
Vizitatorii au avut ocazia de a gusta câte o palincă, precum şi câteva produse gastronomice cu specific local şi, de asemenea, au putut proba cum le-ar sta cu o mustaţă secuiească.
Târgul de Turism, ajuns la cea de-a XXIV-a ediţie, se va desfăşura la Romexpo Bucureşti în perioada 21-24 octombrie a.c.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Staţiunea Malnaş-Băi va fi reintrodusă anul viitor în circuitul turistic Staţiunea Malnaş-Băi, renumită pe vremuri datorită mofetelor şi apelor minerale cu proprietăţi curative, va fi reintrodusă anul viitor în circuitul turistic, după aproape un deceniu în care a fost lăsată în paragină.
Primăria staţiunii Covasna a obţinut un milion de lei din fonduri UE pentru promovarea turismului balnear Primăria Covasna a câştigat un milion de lei din fonduri europene pentru promovarea turismului balnear şi resurselor naturale ale staţiunii, proiectul având ca scop creşterea atractivităţii zonei şi, implicit, a numărului de turişti.
Covasna: Centre balneare deschise gratuit publicului de 'Ziua mofetelor şi apelor minerale' Mai multe centre balneare şi de agrement din judeţul Covasna, construite prin proiectul 'Drumul apelor minerale', vor putea fi vizitate gratuit în cursul zilei de miercuri, în cadrul unui eveniment organizat sub genericul 'Ziua mofetelor şi apelor minerale'.
Covasna: Ambasadorul Austriei, Michael Schwarzinger, interesat de apele minerale şi mofetele din staţiunea Covasna Ambasadorul Austriei la Bucureşti, dr. Michael Schwarzinger, care a efectuat miercuri o vizită în judeţul Covasna, s-a arătat interesat de apele minerale şi mofetele din regiune.
Covasna: Forumul Civic al Românilor, împotriva înlăturării numelui dr.Teculescu din titulatura Spitalului de Cardiologie Forumul Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş a dat luni publicităţii o rezoluţie comună a celor 30 de organizaţii nonguvernamentale care îl compun, prin care protestează faţă de demersurile UDMR de înlăturare a numelui dr. Nicolae Teculescu din titulatura Spitalului de Recuperare...
Forumul Civic al Românilor: Schimbarea denumirii Spitalului de cardiologie Covasna, un act de reparaţie morală Forumul Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş salută redenumirea Spitalului de Recuperare Cardiovasculară "dr. Benedek Geza" din Voineşti-Covasna în "dr. Teculescu - Benedek", considerând că ordinul ministrului Sănătăţii reprezintă un act de reparaţie morală.