Cele mai citite
 


Marea Britanie: cea mai şocantă descoperire, o fată de 12 ani însărcinată printre copiii traficaţi
miercuri, 20 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Londra, 13 oct /Agerpres/ - Operaţiunea poliţiei britanice, soldată marţi cu descoperirea a 103 copii originari din România, la 16 adrese din estul Londrei, a dus la identificarea unei fete de 12 ani însărcinate, informează Daily Mail în ediţia de miercuri, care precizează că este vorba de cea mai şocantă constatare.

Ziarul menţionat precizează că aceşti copii erau forţaţi să cerşească şi să fure pentru adulţi infractori în stilul clanului Făgin, cel care a organizat o reţea de cerşetorie cu copii minori de etnie romă.
Numărul adulţilor arestaţi se ridică în prezent la opt, dintre care trei sub acuzaţia obţinerii de beneficii sociale prin fraudă, în valoare de 50.000 de lire sterline.
Daily Mail aminteşte că în zorii zilei de marţi, poliţiştii au descins într-o serie de proprietăţi închiriate din Ilford şi imediat au luat sub protecţia poliţiei 28 de copii "expuşi riscului", în vârstă de trei până la 17 ani.

Serviciile de sănătate şi oficiali ai serviciilor sociale au intervievat încă 75 de tineri pentru a stabili dacă şi ei ar trebui luaţi în îngrijire.
Potrivit unor surse, unii dintre hoţii de buzunare copii câştigau pâna la 300 de lire pe zi, dar rareori au primit chiar şi o mică parte a veniturilor.
Daily Mail ţine să sublinieze că cea mai şocantă dintre toate a fost descoperirea, la o adresă, a fetei românce de 12 ani, în primele luni ale sarcinii. S-a dovedit că ea nu locuia cu părinţii iar în prezent sunt în curs anchete de urgenţă pentru a stabili dacă ei locuiesc în Marea Britanie şi dacă fata a mers vreodată la şcoală.
Comisarul şef Bernie Gravett, care a condus operaţiunea de marţi, a declarat pentru Daily Mail: "Suntem foarte îngrijoraţi de faptul că am găsit un copil în această stare la o vârsta atât de fragedă''. ''Această operaţiune nu s-a focalizat pe arestarea de persoane. A urmărit potenţialele victime ale traficului de persoane'', a mai precizat el.
Trei dintre adulţii arestaţi sunt acuzaţi de agresarea unui copil mic şi neglijarea copiilor. Un băiat de trei ani a fost dus la spital cu leziuni faciale şi echimoze.
Locuitorii cartierului au declarat ca nu au fost surprinşi să audă despre percheziţii. Vecinii au relatat că unii copii cu aspect neîngrijit, chiar de patru ani, stăteau pe străzi noaptea târziu. "Au fost mereu zeci dintre ei şi arătau cu adevărat neîngrijiţi având tăieturi pe feţe şi haine ponosite'', a spus Michelle Thomas, de 42 de ani, care locuieşte în apropiere de Baden Road şi Mayville Road, unde au avut loc raziile poliţiei. Ea a spus că o femeie din Mayville Road, a carei adresă s-a aflat printre cele percheziţionate, avea zece copii în casa respectivă. "Ea controla aproximativ zece copii. Mă gândeam 'cum poate o tânără de 18 de ani să aibă atâţia copii?".
Potrivit publicaţiei Express, se crede ca aceşti copii au fost instruiţi în ţara lor şi aduşi în Marea Britanie să fure şi să cerşească pentru banda care i-a folosit de asemenea pentru a pretinde beneficii de la stat. Unul dintre membrii bandei suspectaţi obţinea 400 de lire pe săptămână beneficii fraudate.
Amintind că operaţiunea a fost parte a unei anchete britanice şi române de mare anvergură, privind o infracţiune de 20 de millioane de lire pe an, Express ţine să sublinieze că acţiunea condusă de Scotland Yard expune scara şocantă a crizei din Marea Britanie pe care criticii o pun pe seama sistemului frontierelor deschise ale ţării.
Poliţia estimează că fiecare copil valorează 100.000 de lire pe an pentru bandele care îi exploatează pentru a finanţa un stil de viaţă opulent în România.
Inspectorul-şef Colin Carswell din cadrul operaţiunii ''Golf'' a declarat: "Aceşti copii sunt exploataţi de către bande şi, în unele cazuri, chiar de proprii părinţi. Banda le spune multor părinţi că pot câştiga bani dacă îşi dau copilu lpentru a fi dus în străinătate''. El a mai precizat că aceşti copii vor fi repatriaţi şi duşi la familiile lor.
''Aspectele cele mai vizibile ale profiturilor trimise înapoi în România sunt construirea de case mari, cumpărarea de maşini costisitoare şi posesia de sume mari de bani cash'', a mai spus Bernie Gravett. AGERPRES/ (Adriana Doicaru)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Peste 300 de medici şi asistenţe din ţară şi străinătate dezbat la Zalău problema infecţiilor nosocomiale Peste 300 de medici şi asistente din întreaga ţară, alături de un important grup de specialişti din Marea Britanie, dezbat la Zalău, joi şi vineri, problemele actuale privind infecţiile nosocomiale din spitale.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
Spitalul Universitar: Opt răniţi mai sunt internaţi; nu au leziuni care să le pună viaţa în pericol Opt persoane rănite în incendiul de la Colectiv mai sunt internate la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, acestea neavând leziuni care să le pună viaţa în pericol, a declarat luni managerul unităţii medicale, prof. dr. Cătălin Cârstoiu.
Victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală, din 30 octombrie 2015 (cronologie) La 14 martie 2016 a murit singurul rănit în incendiul din Colectiv care mai era internat la Spitalul Floreasca, informează televiziunile de ştiri. Potrivit medicilor, acesta a murit în urma unor complicaţii hemoragice. Bilanţul victimelor care au murit a ajuns la 64.
Victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală, din 30 octombrie 2015 (cronologie) În cursul dimineţii zilei de 15 decembrie 2015, a murit, la Spitalul de Arşi, încă o victimă a incendiului care a avut loc în data de 30 octombrie 2015, în clubul Colectiv, bilanţul deceselor ridicându-se, astfel, la 62 de persoane.
Incendiul din Club Colectiv - sinteză În noaptea de 30 octombrie 2015, un incendiu a izbucnit în clubul bucureştean Colectiv, din str. Tăbăcarilor nr. 7, sectorul 4, unde trupa Goodbye to Gravity susţinea un concert de lansare a unui nou album. Potrivit martorilor, incendiul a izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul concertului...