Cele mai citite
 


Iaşi: Dr. Tudor Ciuhodaru vrea implicarea pacienţilor şi a organizaţiilor profesionale în actul decizional
joi, 21 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul independent Tudor Ciuhodaru a iniţiat un poiect legislativ de modificare şi completare a Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii ce vizează creşterea accesibilităţii la servicii medicale a celor care contribuie la asigurările sociale de sănătate prin reprezentarea asociaţiilor de pacienţi precum şi a organizaţiilor profesionale.
Doctorul Ciuhodaru consideră că, în prezent, pacienţii şi organizaţiile profesionale - Colegiul Medicilor din România, Ordinului Asistenţilor Medicali - nu au posibilitatea de a participa la actul decizional atunci când sunt contractate servicii medicale nici în ceea ce priveşte tipul şi nici privind numărul acestor servicii, deşi prin lege contribuţiile la asigurările sociale de sănătate sunt obligatorii.
Tudor Ciuhodaru susţine că implicarea acestora în actul decizional va aduce normalitatea în asigurarea unei asistente medicale centrate pe nevoile pacienţilor şi va asigura transparenţa distribuirii puţinelor resurse acolo unde este cu adevărat nevoie.
'Un rezident are disponibil 1 leu pe oră pentru întreaga sa viaţă. Adică doar 733 de lei pe lună. În tot acest timp, uitând că sistemul sanitar nu e?bugetar în cea mai mare parte, ci plătit de Casa de Asigurări de Sănătate în funcţie de mulţi indicatori, CAS subvenţionează pe banii asiguraţilor câte un proprietar de spital privat. Vă reamintesc faptul că toţi plătim contribuţii la fondul asigurărilor sociale de sănătate şi nu există vreo posibilitate legală să evităm acest decont social. Am hotărât chiar în Constituţie că statul ocroteşte sănătatea şi că toţi avem dreptul egal la sănătate', a declarat marţi, pentru AGERPRES, Tudor Ciuhodaru.
Totodată, el critică faptul că din fondul asigurărilor sociale de sănătate sunt decontate consultaţii, tratamente sau intervenţii chirurgicale efectuate în cabinete şi clinici particulare.
'Am iniţiat un proiect legislativ ce prevede ca în consiliile de administraţie ale CAS să fie incluse asociaţiile pacienţilor, precum şi reprezentanţi ai CMR, OAMR şi sindicatelor din sănătate, adică toţi factorii implicaţi în sistemul de sănătate, beneficiarul şi prestatorii de servicii. Va creşte astfel transparenţa deconturilor', a afirmat Tudor Ciuhodaru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Iaşi: Deputatul Ciuhodaru susţine în continuare cardul de sănătate, dar plătit de CAS Deputatul independent Tudor Ciuhodaru susţine introducerea de urgenţă a cardului naţional de sănătate în care să fie prevăzută opţiunea donării de organe şi eliberarea acestuia gratuit pentru cei care plătesc asigurări de sănătate. Ciuhodaru speră ca susţinerea Ministerului Sănătăţii să nu fie doar ...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...
CMR şi COPAC au demarat campania naţională de informare 'Săptămâna pacienţilor' Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi Colegiul Medicilor din România au demarat, luni, campania naţională de informare ''Săptămâna pacienţilor'', realizată sub înaltul patronaj al Guvernului.