Cele mai citite
 


Fostul prim-ministru britanic Margaret Thatcher spitalizată pentru examene medicale
joi, 21 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul prim-ministru britanic Margaret Thatcher, care suferă de o gripă, a fost spitalizată marţi pentru 'examene medicale de precauţie', a anunţat un purtător de cuvânt a guvernului.
Ea a fost internată la spitalul Cromwell din vestul Londrei, au anunţat BBC şi agenţia de presă Press Association.

Potrivit BBC, care citează un purtător de cuvânt, starea sa nu este îngrijorătoare şi ea urmează să se întoarcă la domiciliul său în câteva zile.

'Am aflat din partea biroului dnei Thatcher că ea a fost spitalizată pentru examene de precauţie în urma unei gripe recente', a declarat un purtător de cuvânt al lui David Cameron la Downing Street 10. 'Primul ministru îi doreşte lui Lady Thatcher o restabilire promptă'.

Dna Thatcher, suferind de o gripă, a fost constrânsă să renunţe la o recepţie la Downing Street 10 cu ocazia aniversării sale de 85 ani săptămâna trecută. Aparent ea nu s-a restabilit după boală.

'Doamna de fier', fost prim-ministru conservator, a condus Marea Britanie timp de 11 ani din 1979 până în 1990, aminteşte AFP.

Primul ministru David Cameron, de asemenea conservator, a invitat circa 150 de prieteni şi foşti colaboratori la Downing Street 10 joia trecută pentru a sărbători aniversarea dnei Thatcher, care a avut loc cu o zi înainte.

Suferind de gripă, fostul prim-ministru a fost nevoit să renunţe la recepţie, dar a insistat ca ea să se desfăşoare în absenţa sa.

Dna Thatcher nu a mai vorbit în public din 2002 la sfaturile medicilor săi după ce a fost victima mai multor atacuri cerebrale. Dar ea totuşi a participat la evenimente oficiale. Fiica sa Carol a dezvăluit în 2008 în memoriile sale că mama sa suferă de demenţă senilă de şapte ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marea Britanie: Relansarea campaniei de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă A Guvernul britanic a relansat, sâmbătă, campania de prevenire a îmbolnăviri cu gripă A, în contextul creşterii numărului persoanelor afectate de această afecţiune în ultimele luni, informează EFE.
Epidemia de gripă a provocat în Ucraina 246 de decese şi 8,9% din populaţie a fost infectată Kiev, 9 feb /Agerpres/- Epidemia de gripă a provocat până în prezent în Ucraina 246 de decese, a anunţat marţi Ministerul ucrainean al Sănătăţii, citat de agenţia EFE.
Sănătatea dinţilor şi riscul de demenţă senilă (studiu) Cei care-şi păstrează sănătoşi dinţii şi gingiile prin periajul regulat prezintă un risc mai mic să dezvolte demenţă la bătrâneţe, arată un studiu american, menţionat de Reuters.
Olt: O femeie cu afecţiuni cronice, care a contactat şi gripă, a murit la spital; 39 cazuri de gripă confirmate în judeţ Primul caz de deces la un pacient cu gripă din judeţul Olt este o femeie de 55 de ani, care avea afecţiuni cronice grave (neoplasm, diabet) şi a murit la un spital din Bucureşti unde a fost transferată de la Slatina, a anunţat miercuri Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt.
Circa 30 de milioane de cazuri de demenţă senilă vor fi înregistrate în China până în 2050 China se confruntă cu o criză în domeniul asistenţei medicale pentru îngrijirea persoanelor vârstnice în condiţiile unui rapid proces de îmbătrânire a populaţiei, predicţiile indicând că până în anul 2050 vor fi înregistrate 30 de milioane de cazuri de demenţă senilă, informează Alzheimer's Disease ...
Pensionarea la o vârstă cât mai înaintată reduce riscul de demenţă senilă (studiu) Un studiu realizat de cercetători francezi arată că pensionarea la o vârstă cât mai înaintată reduce riscul de demenţă senilă şi îndeosebi de Alzheimer, scrie passionsante.be.