Cele mai citite
 


Reducerea consumului de carne ar putea salva 45.000 de vieţi doar în Marea Britanie
joi, 21 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diete
 

Reducerea consumului de carne la două-trei ori pe săptămână ar putea salva numai în Marea Britanie circa 45.000 de vieţi pe an, a relatat marţi publicaţia The Guardian, cu referire la un raport al organizaţiei ecologiste Friends of the Earth (FoE).

Trecerea la o dietă săracă în carne ar salva 31.000 de oameni de la moarte prematură în urma unor complicaţii cardiovasculare, 9.000 de oameni de la bolile de cancer şi 5.000 de accidentele vasculare cerebrale - potrivit unui studiu în care expertul în alimentaţia publică Mike Rayner analizează obiceiurile alimentare ale britanicilor, inclus în raportul FoE.

Aşa cum se menţionează în raport, reducerea semnificativă a consumului de carne ar permite, de asemenea, Serviciului naţional de sănătate din Marea Britanie să facă economii de ordinul a 1,2 miliarde de lire sterline şi ar contribui la reducerea schimbărilor climatice şi a defrişărilor în America de Sud, unde pădurile tropicale sunt distruse ca să se cultive hrană pentru animale sau pentru a servi ca loc de păşune pentru vite, a căror carne este exportată în Europa - menţionează publicaţia citată.

Autorii raportului nu pledează împotriva renunţării în totalitate la consumul de carne, dar îndeamnă oamenii să reducă aportul de carne în meniu la 210 grame pe săptămână. În prezent, consumul de carne săptămânal este în medie de şapte până la zece porţii a câte 70 grame, potrivit statisticilor realizate în Regatul Unit.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Reduceţi carnea şi produsele lactate: reţeta oficială pentru sănătatea consumatorilor şi a planetei Primele recomandări oficiale pentru o dietă care este în acelaşi timp sănătoasă şi ecologică au fost date publicităţii vineri, 11 decembrie, în Marea Britanie, scrie cotidianul The Guardian, adăugând că acestea au şanse să fie considerate o critică la adresa modelelor de consum de azi din Marea Britanie...
Vegetarienii riscă mai puţin să facă boli cardiovasculare (studiu) Vegetarienii prezintă un risc cu 32% mai mic să dezvolte boli cardiovasculare faţă de cei care consumă carne şi peşte, arată un vast studiu desfăşurat în Marea Britanie şi publicat miercuri în Statele Unite.
Prof. univ. Nicolae Hâncu: Pentru prima dată în istoria omenirii sunt 1,3 miliarde de supraponderali Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care evidenţiază că la nivel mondial există o "epidemie de obezitate", o boală cronică, deşi nu este recunoscută, în prezent, ca atare, chiar...
Dietele 'miraculoase' pot duce la creşterea rapidă în greutate (expert) Dieta bazată pe un consum scăzut de carbohidraţi şi bogată în grăsimi poate duce la creşterea rapidă în greutate şi la complicaţii de sănătate la fel ca şi 'paleo dieta' care recomandă consumul exclusiv de alimente pe care le mâncau comunităţile umane la începuturile civilizaţiei, se afirmă într-un studiu...
Dieta mediteraneană reduce riscul de cancer la prostată (studiu) Pacienţii care suferă de cancer la prostată ar trebui să includă în alimentaţie marile principii ale regimului mediteranean, adică multe fructe şi legume, cereale şi leguminoase, o cantitate scăzută de carne roşie, peşte şi produse lactate, puţin vin roşu la masă şi ulei de măsline ca aport principal...
MB: Adolescenţii consumă prea multe grăsimi saturate şi prea puţine fructe şi legume (studiu) Medicii britanici şi-au exprimat temerile cu privire la sănătatea generaţiilor viitoare după ce, conform unui studiu guvernamental, adolescenţii britanici (11 - 18 ani) au în hrana zilnică prea multe grăsimi saturate şi prea puţine fructe, legume şi fier, transmite publicaţia The Guardian.