Cele mai citite
 


Cancerul de prostată măreşte riscul de formare a polipilor precanceroşi în colon (studiu)
joi, 21 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bărbaţii atinşi de cancer de prostată întâmpină un risc crescut de formare a unor polipi precanceroşi în colon, conform unui studiu realizat de medici americani şi publicat marţi, transmite AFP.
'Cancerele de colon şi de prostată sunt printre cele mai frecvente forme de cancer întâlnite la bărbaţi, însă nici un alt studiu nu a încercat să evidenţieze existenţa unei legături între cele două tipuri de cancer', a comentat Dr. Ognian Pomakov, profesor la Facultatea de medicină din cadrul Universităţii Buffalo (New York), unul dintre co-autorii studiului.

'Studiul nostru este primul care demonstrează că bărbaţii care suferă de cancer la prostată sunt expuşi unui risc crescut de a se îmbolnăvi şi de cancer colorectal, motiv pentru care este foarte important ca aceşti oameni să fie testaţi la colonoscop în mod regulat', a mai adăugat el.

Acest studiu a fost realizat pe 2.011 bărbaţi care au fost supuşi unor colonoscopii la spitalul din Buffalo. Medicii au comparat rezultatele acestui examen medical cu cele obţinute de la 188 de pacienţi suferind de cancer de prostată.

Conform studiului, la bărbaţii bolnavi de cancer de prostată s-a remarcat o frecvenţă mai ridicată a polipilor precanceroşi în colon - 48%, comparativ cu 30,8% la ceilalţi. Acelaşi studiu a stabilit şi faptul că 15,4% dintre bărbaţii bolnavi de cancer de prostată aveau şi adenoame (tumori benigne) în stadiu avansat în intestinul gros, comparativ cu 10% dintre ceilalţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancer de prostată: fumatul măreşte riscul de recidivă şi deces Bărbaţii bolnavi de cancer de prostată şi care fumează în momentul diagnosticării, întâmpină un risc mult mai mare de recidivă a tumorii după un tratament şi de deces, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.
Risc crescut de cancer de prostată pentru bărbaţii care consumă o băutură carbogazoasă pe zi (studiu) Bărbaţii care consumă echivalentul unei doze de băuturi răcoritoare carbogazoase pe zi se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire de cancer de prostată, conform unui studiu medical suedez, transmite AFP.
Vasectomia nu creşte riscul de cancer de prostată (studiu) Vasectomia, o intervenţie chirurgicală la care apelează bărbaţii care nu doresc să aibă copii, nu creşte riscul de a face cancer de prostată, a anunţat, marţi, American Cancer Society, potrivit Mail Online.
Calviţia timpurie, semn de risc de cancer de prostată Oamenii de ştiinţă francezi au descoperit în urma unui studiu că bărbaţii care încep să sufere de calviţie în jurul vârstei de 20 de ani sunt mai predispuşi la cancer de prostată decât ceilalţi, conform unui articol apărut în ultimul număr al revistei Annals of Oncology, citat de site-ul Medpage Today...
Cancer de prostată: Examenele medicale sistematice sunt inutile (studiu) Noi date care provin de la un amplu studiu american referitor la testele privind cancerul de prostată arată că efectuarea sistematică a acestor examene medicale la bărbaţii trecuţi de 50 sau de 60 de ani nu ajută la salvarea vieţii acestora, informează sâmbătă AFP.
Cancerul de prostată, favorizat de consumul prea mare de lapte Conform unui studiu realizat la Universitatea din Montreal, ar exista o legătură între consumul ridicat de lapte şi creşterea riscului apariţiei cancerului de prostată. Au fost testate 200 de produse lactate în cadrul unui studiu epidemiologic efectuat de doi profesori din Canada şi Italia. Concluziile...