Cele mai citite
 


Braşov: Protest al angajaţilor din sănătate şi administraţie
joi, 21 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Câteva zeci de angajaţi TESA din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi alte câteva zeci din instituţiile subordonate Consiliului Judeţean Braşov au protestat autorizat miercuri, între orele 11.00-12.00, în faţa Prefecturii.
Balint Lenke, lidera Sindicatului Tesa din Spitalul Judeţean, a declarat că acţiunea a fost organizată de organizaţia sa..

'Acest miting este organizat de Spitalul Clinic Judeţean, nu este un miting politizat, Guvernul nu are nici o vină că suntem ai Consiliului Judeţean. Vrem banii înapoi, adică procentul de 25% tăiat în luna iulie, vrem păstrarea locului de muncă. Am ieşit de durere, nu la comandă', a ţinut să precizeze lidera de sindicat.

Liderul sindicatului Medisan-Sanitas din Spitalul Judeţean Paul Negoescu a declarat, pentru AGERPRES, că nu ştie cine a organizat protestul. 'Văd că s-a pregătit un miting. Să ştiţi că suntem în stare să ne organizăm acţiunile sindicale singuri, nu trebuie să le organizeze alţii. Se transmite că este organizat de sindicatele din Spitalul Judeţean. Este posibil să fie organizat, dar eu nu am cunoştinţă despre aşa ceva. Revendicările noastre sunt de interesul Guvernului României şi a conducerii Spitalului Judeţean. Când vom avea de protestat împotriva Consiliului Judeţean care are spitalul în administrare, o vom face', a subliniat Paul Negoescu, liderul Sindicatului Sanitas-Medisan din Spitalul Judeţean.

Ceilalţi angajaţi din unităţile subordonate Consiliului Judeţean care protestau au spus la unison că au ieşit în stradă din cauza salariilor foarte mici de câteva sute de lei cu care nu se mai pot descurca după tăierile cu 25%.

Doar protestatarii de la Spitalul Judeţean purtau pancarde pe care se putea citi: 'Vrem banii înapoi', 'Hoţii', 'Jos Guvernul'.

Reamintim că, în urmă cu două săptămâni, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu a declarat într-o conferinţă de presă că va discuta cu liderii de sindicat din sănătate pentru organizarea unui protest având în vedere lipsa fondurilor cu care se confruntă Spitalul Clinc Judeţean de Urgenţă, care nu a mai primit bani pentru medicamente şi mâncare pentru bolnavi de la începutul lunii iulie.

Mitingul s-a desfăşurat paşnic, fără incidente.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Federaţiile Sanitas şi Tesa din sănătate participă la acţiunile de protest de săptămâna viitoare Cadrele medicale afiliate Federaţiei Tesa din sănătate şi Sanitas, din Braşov, participă la acţiunile de protest programate pentru săptămâna viitoare, respectiv la greva de avertisment din 25 noiembrie între orele 8.00-10.00 şi la greva generală din 28 noiembrie.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Braşov:Trei mari spitale din Braşov au datorii la utilităţi de peste 7 milioane de lei Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cel mai mare din judeţ, Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul Clinic de Copii toate aflate în subordinea Consiliului Judeţean au datorii acumulate la utilităţi pe ultimele trei luni de peste 7 milioane de lei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă...
Braşov: Serviciu de Urgenţă prin SMS 113, pentru persoane cu dizabilitaţi de auz şi/sau de vorbire Persoanele cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire din judeţul Braşov şi Covasna vor avea posibilitatea apelării unui Serviciu de urgenţă prin SMS, la numărul 113, au anunţat joi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, şeful Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Braşov, col. Mihai Şovăială...
Braşov: Lipsă de cadre medicale, aparatură veche şi neperformantă în spitale Lipsă acută de personal medical, aparatură în mare parte veche şi neperformantă, nereguli la instalaţiile de gaz, electrice şi de stingere a incendiilor - aceasta este concluzia unui control efectuat la spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Braşov, a declarat joi, într-o conferinţă de presă,...