Cele mai citite
 


Botoşani: Protest al angajaţilor Spitalului Judeţean 'Mavromati' împotriva liderilor de sindicat
joi, 21 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zeci de cadre medicale de la Spitalul Judeţean 'Mavromati' din Botoşani au participat miercuri la un protest faţă de liderii sindicatului din unitate.
Angajaţii spitalului susţin că interesele lor nu sunt reprezentate în faţa administraţiei şi solicită în demisia conducerii sindicatului. Divergenţele dintre membrii de sindicat şi preşedintele sindicatului, Lia Temciuc, au apărut după ce aceasta din urmă a beneficiat de tichete de masă, iar restul angajaţilor spitalului, nu.

'Ea (Lia Temciuc-n.r.) ia 240 de tichete, cu tot cu nurori, iar pe noi ne ameninţă că ne dă afară. Nu se poate aşa ceva. Sindicatul nu înseamnă să mergi cu parul la director. Au profitat de nemulţumirea oamenilor şi şi-au aranjat neamurile. Ne-au ameninţat că dacă nu mai plătim sindicatul la următoarea restructurare de personal ne dă afară', a afirmat asistenta medicală Mariana Epuraş.

Protestatarii i-au cerut liderului Sanitas, Marius Petcu, să rezolve situaţia tensionată din Spitalul Judeţean Botoşani şi să intervină pentru organizarea de alegeri libere în sindicat.

Liderul sindical Lia Temciuc pune protestul doar pe seama problemelor administrative, care au făcut ca angajaţii spitalului să nu îşi primească la timp bonurile de masă. Ea susţine că excepţie au făcut doar lucrătorii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor, care sunt remuneraţi direct de Ministerul Sănătăţii.

'Nu am cum să renunţ, pentru că numai eu ştiu cât muncesc pentru drepturile salariaţilor. Nu este un lucru uşor să te lupţi pentru un drept pe care conducerea unităţii nu a vrut la timpul respectiv să îl dea. Acest protest este din motiv că salariaţii nu şi-au primit într-adevăr tichetele de masă. Acest lucru nu este din cauza sindicatului', a precizat Temciuc. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Protest la Spitalul Judeţean 'Mavromati' Zeci de angajaţi ai Laboratorului de analize medicale al Spitalului judeţean 'Mavromati' din Botoşani au protestat, marţi, în semn de nemulţumire faţă de decizia conducerii unităţii de a externaliza laboratorul. Lucrătorii laboratorului au întrerupt activitatea, după ce au fost anunţaţi că activitatea...
Botoşani: Protest pentru tichete de masă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Zeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au întrerupt, joi, activitatea, pentru a protesta faţă de neacordarea unor drepturi de natură salarială.
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Botoşani: Protest al salariaţilor din Spitalul Judeţean 'Mavromati' Aproximativ 100 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani au întrerupt activitatea, miercuri la amiază, protestând în faţa instituţiei. Ei cer Guvernului să renunţe la măsura de reducere cu 25% a salariilor, iar sănătatea să fie declarată 'prioritate naţională'.
Botoşani: O asistentă medicală de la Sanatoriul Podriga, cercetată pentru că bea la serviciu O asistentă medicală de la Sanatoriul de neuropsihiatrie Podriga din judeţul Botoşani va fi cercetată disciplinar, după ce colegii acesteia au sesizat conducerea Consiliului Judeţean (CJ) cu privire la faptul că aceasta vine la serviciu sub influenţa alcoolului.