Cele mai citite
 


Nivelul de colectare, atragerea fondurilor europene şi arieratele, printre subiectele de discuţiilor dintre MFP şi FMI
joi, 21 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Discuţiile dintre reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice şi cei ai Fondului Monetar Internaţional vor viza îmbunătăţirea gradului de colectare a taxelor şi impozitelor, alocarea de fonduri pentru investiţii, atragerea de fonduri europene şi arieratele, potrivit ministrului de resort, Gheorghe Ialomiţianu.
'O să le punem pe masă cifrele pe care le avem în momentul acesta. Prima dată se analizează activitatea desfăşurată până în momentul acesta, dacă ne-am atins ţintele, apoi vor fi discuţii, din care poate să rezultate orice. Noi trebuie să luăm cele mai bune decizii pentru România. Vom analiza situaţia actuală şi perspectiva pentru 2011. Cât timp sunt discuţii nu mă pot pronunţta pentru ceva anume. Vom discuta si care e lucrul cel mai bun pentru România acel lucru îl vom susţine', a spus Ialomiţianu, subliniind că miercuri vor avea loc discuţii tehnice la MFP, el urmând să se întâlnească cu reprezentanţii FMI joi.

Oficialul MFP menţionat că se va discuta despre îmbunătăţirea colectării, alocarea unor sume mai mari pentru investiţii, asigurarea de bani pentru cofinanţarea proiectelor, 'pentru că avem probleme cu atragerea fondurilor europene. Trebuie să discutăm şi cu BNR să vedem cum putem să îmbunătăţim atragerea fondurilor europene'.

Ministrul Finanţelor a mai afirmat că se doreşte colaborarea, în continuare, cu FMI, 'pentru că, pentru România, a fost un lucru bun acordul cu FMI, Uniunea Europeană şi Banca Mondială, pentru că ni s-a oferit mai multă credibilitate pe pieţele financiare' şi că vor fi discuţii legate de un nou acord.

În privinţa arieratelor din sănătate, Ialomiţianu a spus ca s-a respectat ce s-a convenit cu FMI şi că 'noi am oferit banii, iar cei de la Casa de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii vor prezenta modul cum au stins aceste arierate'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvernul României intenţionează să solicite sprijinul BEI pentru dezvoltarea unor proiecte în parteneriat public-privat Guvernul României intenţionează să solicite sprijinul Băncii Europene de Investiţii (BEI) în perioada următoare pentru dezvoltarea unor proiecte în parteneriat public-privat şi să demareze, totodată, discuţii pe zona proiectelor de eficienţă energetică în sectorul public, care s-ar putea încadra pentru...
Braşov: Investiţii la Maternitatea Braşov din fonduri europene şi de la bugetul judeţean Reabilitarea corpului nou al Maternităţii Braşov, clădire construită în anul 1987, a fost încheiată în totalitate, joi inaugurându-se recepţia şi saloanele de primiri urgenţe.
INTERVIU/Petrescu (Poşta Română): Dacă nu aveam ghiulele de picior, indicatorii economici arătau mult mai bine Poşta Română va contracta în cel mult două luni un credit de 46,1 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru realizarea unor investiţii în platformele IT&C, care au o vechime de peste 10 ani, dar şi într-un centru de sortare automatizat la Otopeni, a declarat...
Acordul cu FMI ar putea fi prelungit cu 3 luni (sinteză) Delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) va cere board-ului prelungirea acordului stand-by de tip preventiv încheiat cu România cu trei luni, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Erik de Vrijer, şeful misiunii FMI în România.
Cioloş: Guvernul analizează realizarea unor linii prioritare de investiţii din fonduri UE pentru noi spitale Guvernul ia în calcul realizarea de linii prioritare de investiţii bazate pe fonduri europene pentru noi spitale şi dotarea unităţilor, în măsura în care Ministerul Sănătăţii pregăteşte proiecte care să fie demarate cât mai repede şi să fie gestionate în mod transparent şi "nu cu alte interese", a declarat...
Pop (MS): Atragerea de fonduri UE pentru infrastructura din Sănătate - condiţionată de realizarea unei strategii investiţionale Atragerea de fonduri europene pentru infrastructura din sănătate este condiţionată de Comisia Europeană de realizarea unei strategii investiţionale în domeniu pentru următorii cinci - zece ani, lucru care nu s-a realizat, a declarat joi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Corina Pop, în cadrul...