Cele mai citite
 


Specialişti din şase ţări prezenţi la Conferinţa privind contrafacerea medicamentelor
joi, 21 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de aproximativ 120 de specialişti din România, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia şi Ucraina, participă miercuri şi joi la conferinţa regională de luptă împotriva medicamentelor contrafăcute.
La conferinţă participă reprezentanţi ai autorităţilor vamale, sanitare, procurori, poliţişti, avocaţi specializaţi în domeniu şi reprezentanţi ai societăţii civile din cele şase ţări participante.
Obiectivul conferinţei iniţiată şi susţinută de Pfizer este acela de a permite oficialilor din cele şase ţări să evalueze dimensiunea riscului pe care medicamentele contrafăcute îl reprezintă pentru sănătatea pacienţilor şi să dezvolte ulterior un plan de acţiune comun.
Obiectivele principale ale conferinţei, după cum susţin organizatorii, sunt: înţelegerea în profunzime a dimensiunii fenomenului contrafacerii în regiune, intensificarea controlului asupra agenţilor implicaţi în contrafacerea cu medicamente, prezentarea celor mai bune exemple de intervenţii concrete şi încurajarea colaborării naţionale şi regionale şi a celor dintre agenţii şi companii afectate de comerţul ilegal cu medicamente contrafăcute.
'Ne confruntăm cu o problemă internaţională, o ameninţare reală pentru toţi pacienţii, fie că sunt din România sau din alte ţări. Vorbim de viaţă şi de siguranţa oamenilor', a declarat, miercuri, directorul de ţară Pfizer Romania Brendan O'Brien.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Europa de Est caută remedii pentru medicamentele contrafăcute Şase ţări din Europa Centrală şi de Est au promis, în cadrul unei reuniuni organizate miercuri şi joi la Bucureşti, să coopereze mai bine pentru găsirea de remedii împotriva medicamentelor contrafăcute, o piaţă lucrativă estimată la 75 miliarde de dolari în 2010, relatează AFP.
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Vânzări de aproape 10 miliarde de dolari de medicamente contrafăcute în Europa, potrivit unei companii de medicamente Vânzările de medicamente contrafăcute în Europa au ajuns la aproape 10,5 miliarde de dolari, numai anul trecut fiind confiscate mai mult de jumătate de milion de astfel de medicamente pe continent, potrivit datelor furnizate de o companie de medicamente.
Târgul de Turism al României va reuni 280 de companii din 24 de ţări Cea de a XXXI-a ediţie a Târgului de Turism al României va reuni, în perioada 13-16 martie, la Romexpo, 280 de companii din 24 de ţări. respectiv din Israel, Macedonia, Bulgaria, Romania, Muntenegru, Croaţia, Turcia, Grecia, Ucraina, Austria, Italia, Polonia, Cipru, Serbia, Moldova, Marea Britanie, Ungaria...
Informaţiile cu privire la existenţa medicamentelor false care au tranzitat România au fost transmise de ANMDM Bucureşti, 28 ian /Agerpres / - Informaţiile cu privire la existenţa unor medicamente contrafăcute care au tranzitat România prin intermediul unor reţele "ilegale" au fost transmise organelor competente chiar de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), a declarat miercuri...
România, a noua ţară semnatară a declaraţiei pentru soia dunăreană, din cele 17 din bazinul Dunării România a semnat, miercuri, prin secretarul de stat din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, "Declaraţia pentru Soia Dunăreană", fiind a noua ţară semnatară din cele 17 riverane Dunării.