Cele mai citite
 


Margaret Thatcher suferă de o boală musculară 'tratabilă' (BBC)
joi, 21 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Margaret Thatcher, fost premier britanic, a fost internată marţi seară, având 'o boală musculară tratabilă', a informat miercuri BBC, citat de AFP.
'Doamna de fier', şef al guvernului din 1979 până în 1990, a fost internată pentru teste de rutină, arătase marţi seară un purtător de cuvânt al executivului. Margaret Thatcher a renunţat în ultimul moment să participe, joia trecută, la o recepţie dată de actualul premier, David Cameron, cu ocazia celei de-a 85-a aniversări a ei. Dna Thatcher suferă de o afecţiune musculară care-i limitează capacitatea de deplasare, dar care este 'tratabilă', arată BBC, citând surse apropiate de fostul şef al guvernului.

Fiul său, Mark, a spus că dna Thatcher va ieşi din spital în câteva zile, după efectuarea unui set de analize de rutină. 'Dacă totul merge bine, se va întoarce acasă în câteva zile. Pentru moment, este vorba doar de măsuri de prevenire', a adăugat el.

Circa 150 de prieteni şi foşti colaboratori fuseseră invitaţi de David Cameron, şi el conservator, pe Downing Street 10, la aniversarea dnei Thatcher, născută pe 13 octombrie 1925. Margaret Thatcher n-a mai vorbit în public din 2002, la sfatul medicilor, după ce a suferit câteva atacuri cerebrale, dar participă totuşi la evenimente oficiale. Fiica sa, Carol, a dezvăluit în memoriile publicate în 2008 că mama ei suferea de demenţă senilă de şapte ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sănătatea dinţilor şi riscul de demenţă senilă (studiu) Cei care-şi păstrează sănătoşi dinţii şi gingiile prin periajul regulat prezintă un risc mai mic să dezvolte demenţă la bătrâneţe, arată un studiu american, menţionat de Reuters.
Circa 30 de milioane de cazuri de demenţă senilă vor fi înregistrate în China până în 2050 China se confruntă cu o criză în domeniul asistenţei medicale pentru îngrijirea persoanelor vârstnice în condiţiile unui rapid proces de îmbătrânire a populaţiei, predicţiile indicând că până în anul 2050 vor fi înregistrate 30 de milioane de cazuri de demenţă senilă, informează Alzheimer's Disease ...
Pensionarea la o vârstă cât mai înaintată reduce riscul de demenţă senilă (studiu) Un studiu realizat de cercetători francezi arată că pensionarea la o vârstă cât mai înaintată reduce riscul de demenţă senilă şi îndeosebi de Alzheimer, scrie passionsante.be.
Demenţa va deveni o boală de 1.000 de miliarde de dolari în 2018 Costurile economice şi sociale ale demenţei vor creşte de la 818 miliarde de dolari pe an în prezent la 1.000 de miliarde de dolari peste trei ani şi această boală va reprezenta o provocare serioasă pentru guvernele lumii, arată un nou raport publicat marţi, transmite CNBC.
Dementa trebuie recunoscuta ca o problema prioritara de sanatate publica in Romania este mesajul ingrijorator pe care il lanseaza Conferinta Nationala Alzheimer 2014, organizata in perioada 26 februarie-01 martie, la Institutul National de Statistica din Bucuresti. In sprijinul acestui semnal de alarma, Societatea Romana Alzheimer apeleaza la factorii de decizie politica, prin propunerea...
Omega 3 din peşte nu încetineşte boala Alzheimer, susţine un studiu Washington, 2 nov /Agerpres/ - Uleiurile din gama Omega 3, care se găsesc în peşte, nu încetinesc procesul de demenţă senilă asociat cu Alzheimerul, potrivit unui nou studiu care pune sub semnul întrebării efectele beneficiile raportate de cercetările anterioare, transmite marţi Efe.