Cele mai citite
 


Elveţia: Un chirurg care se uita la fotbal în timp ce opera un pacient nu va fi sancţionat
joi, 21 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea unui spital elveţian a refuzat să-l sancţioneze pe un chirurg care se uita la un meci de fotbal la calculator, în timp ce opera un pacient. În ciuda scandalului iscat, medicul nu a primit decât o admonestare, transmite miercuri Efe.
După cum a informat presa elveţiană, Vincent Castagna, directorul Centrului spitalicesc din localitatea Sion, cantonul Valais, l-a convocat pe chirurgul Vincent Bettschart pentru a-l 'admonesta sever' deoarece în timpul operaţiei se uita la partida Franţa-Mexic, din cadrul Campionatului mondial, desfăşurată la 17 iunie.

Se ştie, de asemenea, că medicul a lipsit din sala de operaţii la o intervenţie chirugicală anterioară, 'pentru a merge să bea ceva'.

În ciuda gravităţii faptelor, chirurgul nu a fost sancţionat, iar conducerea spitalului 'are aceeaşi încredere în el, deoarece nu îi poate fi pusă la îndoială competenţa, iar rezultatele obţinute până acum îi confirmă calităţile'.

Director Vincent Castagna a mai spus că 'în sala de operaţii nu există niciun televizor. Partida de fotbal era transmisă prin internet, fără sunet'.

Nu este prima dată când sistemul de sănătate al cantonului Valais devinde obiectul unui val de critici.

Primăvara trecută, un alt chirurg a fost concediat pentru că a pus la îndoială competenţele superiorului său - care era tocmai medicul Vincent Bettschart, doctorul pasionat de fotbal.

Problema a ajuns până la nivelul executivului cantonal, care a cerut ca serviciul de sănătate să ia o serie de măsuri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Fotbal: S-a stins din viaţă Sevastian Iovănescu Preşedintele clubului de fotbal Farul Constanţa, Sevastian Iovănescu, s-a stins din viaţă luni seara, la vârsta de 56 de ani, informează site-ul oficial al clubului de la malul mării, citat de Agerpres.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
UPDATE Fotbal: Eric Abidal va fi supus unui transplant de ficat Internaţionalul francez Eric Abidal, fundaşul echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, operat de o tumoare la ficat în urmă cu un an, va fi supus unui transplant de ficat în următoarele săptămâni, a anunţat joi clubul catalan.
Fotbal: Ricardo Gomes revine la Vasco da Gama în calitate de director sportiv Ricardo Gomes, fostul fundaş şi antrenor al echipei Paris Saint-Germain, victima unui accident vascular cerebral pe data de 28 august 2011, pe când antrena clubul Vasco da Gama din Rio, va reveni în cele din urmă la gruparea carioca, dar în calitate de director sportiv, au anunţat miercuri oficialii...
Fotbal: ''L-am operat pe Andrei. Totul a decurs bine'', a declarat prof.univ.dr. Alexandru Bucur Bucureşti, 16 nov /Agerpres/ - Atacantul dinamovist Andrei Cristea a fost supus marţi dimineaţă unei intervenţii chirurgicale la Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială din Bucureşti, iar după intervenţie, prof. univ. dr. Alexandru Bucur a transmis clubului Dinamo că Andrei Cristea ar putea fi externat...