Cele mai citite
 


Indemnizaţie suplimentară pentru mamele cu gemeni şi tripleţi
luni, 18 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 18 mai /Agerpres/ - O indemnizaţie suplimentară de 600 de lei va fi acordată mamelor pentru fiecare copil, începând cu cel de-al doilea născut, în cazul unei sarcini multiple, conform unei propuneri legislative adoptate, luni, de Senat.

Propunerea legislativă pentru modificarea OUG privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului a fost adoptată de către senatori în unanimitate, cu 89 de opţiuni favorabile, ea urmând să fie transmisă Camerei Deputaţilor.

Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială a adus propunerii legislative o serie de amendamente care vizau clarificarea textului, fără a-l modifica în esenţă.

Propunerea a fost iniţiată de şase parlamentari ai minorităţilor naţionale, PD-L şi PNL. Executivul a susţinut măsura, arătând că este în concordanţă cu cele prevăzute în programul de guvernare. Impactul financiar al măsurii este evaluat la 2,1 milioane de lei lunar şi 25,2 milioane de lei anual luând în calcul 3.500 de naşteri.

Conform propunerii, pot beneficia de această prevedere persoanele care să află în plată la data intrării în vigoare a legii. Iniţiatori sunt parlamentarii: Liana Dumitrescu, Mircia Giurgiu, Petru Movilă, Ibram Iusein, Emilian Frâncu, Amet Aledin. AGERPRES/(Irinel Mica)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mama unor tripleţi din Aiud cere premierului Boc o ordonanţă de guvern Mama unor tripleţi din Aiud, Ionela Danciu, îi solicită premierului Emil Boc să adopte în regim de urgenţă o ordonanţă de guvern prin care banii pentru creşterea copiilor să fie alocaţi individual, pentru fiecare nou-născut în parte. (Sursa: Agerpres)
Numărul copiilor proveniţi din sarcini multiple, cu defecte din naştere, este în creştere Numărul copiilor proveniţi din sarcini multiple (gemeni) ce prezintă defecte din naştere a devenit de două ori mai mare în ţările europene, în ultimii 24 de ani, conform Reuters care citează un studiu internaţional.
Senat: aviz pentru reducerea numărului de posturi din sistemul de asigurări pentru sănătate OUG 97/2010 privind modificarea numărului de posturi din sistemul de asigurări de sănătate a primit marţi avizul favorabil al Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială din cadrul Senatului României, ceea ce deschide drumul pentru aprobarea Legii 728/2010 în plenul Senatului.
Petru Movilă (PDL): Nu voi fi de acord niciodată cu reducerea concediului pentru mame Iaşi, 30 nov /Agerpres/ - Deputatul PDL Petru Movilă, membru în Comisia de Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor, se declară împotriva propunerii ministrului Muncii, Ioan Botiş, de reducere a concediului de creştere a copilului de la doi ani la 12 luni.
Campanie Socks for life a Asociaţiei "Unu şi unu" privind naşterile premature Asociaţia "Unu şi unu" şi Micolino - comunitatea părinţilor cu gemeni şi prematuri - au organizat joi un eveniment prin care a fost marcată lansarea oficială a acestei asociaţii şi s-a anunţat programul "Socks for life", care îşi propune să atragă atenţia asupra naşterilor premature, ca fenomen alarmant...
Servicii medicale contra cost în spitalele publice şi tabere şcolare plătite cu voucherele părinţilor (sinteză) Posibilitatea folosirii voucherelor de vacanţă pentru taberele şcolare ale copiilor angajaţilor şi prestarea de servicii medicale contracost, la cererea pacientului, în spitalele publice constituie temele reglementate prin două propuneri legislative adoptate de Senat în această săptămână.