Cele mai citite
 


Botoşani: Medici sancţionaţi pentru concedii medicale greşite, iertaţi în instanţă
joi, 21 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi medici de familie din judeţul Botoşani, care au fost sancţionaţi contravenţional de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru că au eliberat certificate medicale greşite, au scăpat de plata amenzilor.
Directorul CJAS Botoşani, Rodica Huţuleac, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că medicii au contestat în instanţă procesul verbal de sancţionare cu câte 5.000 de lei fiecare, iar magistraţii botoşăneni au decis transformarea amenzilor în 'avertismente'.
'Deocamdată, avem doi care au câştigat. Ei nu vor mai plăti amenda. Procesele nu s-au terminat încă. Mai avem şi cu alţi medici. Depinde în celelalte cazuri dacă sentinţa va fi aceeaşi. Depinde de la instanţă la instanţă şi de la caz la caz. Cei doi medici au spus în faţa instanţei că au greşit şi că nu o să mai facă', a afirmat Huţuleac.
În urma unor controale derulate în ultimele luni, reprezentaţii CJAS Botoşani au sancţionat 16 medici care au eliberat greşit certificate medicale ce au stat la baza unor concedii medicale. Toţi cei 16 medici au contestat amenzile în instanţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Medic amendat pentru concedii medicale acordate la întâmplare Un medic de familie din judeţul Botoşani a fost amendat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) după ce a prescris concedii medicale la întâmplare, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul CJAS, Rodica Huţuleac.
Timiş: Medicii sancţionaţi pentru concedii medicale, nemulţumiţi Medicii de familie care au fost sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş pentru că au eliberat certificate medicale fără adeverinţă de la angajator sunt nemulţumiţi atât de pedepse, cât şi de cuantumul sancţiunilor.
Mehedinţi: Medici sancţionaţi pentru eliberare ilegală de concedii medicale Un număr de 18 medici din judeţ au fost sancţionaţi cu amendă şi avertisment pentru eliberarea ilegală de certificate medicale, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, reprezentantul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mehedinţi, Radu Barbu.
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Suceava: Medici sancţionaţi pentru prescrierea incorectă a Erdomed, Giko Biloba şi Cerebrolysin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a amendat 287 de medici de familie şi specialişi, cu care se află în relaţii contractuale, cu suma totală de 107.517 lei, pentru nerespectarea protocoalelor la prescrierea unor medicamente, a declarat presei, vineri, directorul instituţiei, Adela...
Certificate medicale pentru boli fictive, anulate Botoşani, 14 aprilie /Agerpres/ - Şase certificate medicale în baza cărora un fost director de instituţie publică a obţinut în mod ilegal concedii medicale au fost anulate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi Colegiul Medicilor.