Cele mai citite
 


Marş pentru sănătate, la Bacău
joi, 21 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia neguvernamentală Mişcarea pentru Egalitate, Nediscriminare şi Oportunităţi Sociale (MENOS) a organizat, miercuri după-amiază, la Bacău, un 'marş pentru sănătate'.
Mai mult de 200 de persoane au străbătut artera principală a municipiului Bacău purtând bannere care atenţionau populaţia asupra factorilor de risc, asupra provocărilor actuale la adresa sănătăţii publice.
Marşul s-a încheiat în Parcul Trandafirilor din oraş cu o acţiune de informare în legătură cu una dintre maladiile cele mai frecvente în România - cancerul de col uterin.
Medici specialişti au dialogat cu băcăuancele aflate în zonă, iar membrii MENOS au împărţit fluturaşi prin care se prezentau căile de prevenire ori de constatare timpurie a bolii.
'Marşul şi dezbaterea stradală se încadrează în campania de depistare şi prevenire a cancerului de col?'Nu-ţi risca viaţa! Cancerul de col poate fi învins!', începută de MENOS în 2009. Era şi este un răspuns la faptul că, din 2007, nu mai există un program naţional prin care femeilor să li se plătească efectuarea testelor prin care se poate preveni, ca urmare a depistării timpurii a acestei boli, mortalitatea, care în România depăşeşte de 6,8 ori rata Uniunii Europene, iar judeţul Bacău se situează printre primele din ţara noastră în această privinţă. Nu este posibil ca o boală ce poate fi prevenită prin acţiune guvernamentală şi informare publică să facă atâtea victime. Iată de ce am decis asemenea tipuri de acţiuni, care vor continua în mai multe zone ale ţării', a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele MENOS, Minodora Cliveti, fost deputat şi preşedinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.
Ea a precizat că organizaţia pe care o coordonează pregăteşte simultan şi derularea unor activităţi de informare publică privind egalitatea de şanse în Uniunea Europeană şi România. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Mortalitatea generată de cancerul de col uterin, necunoscută în lipsa unui Registru Naţional de Cancer În România nu există deocamdată studii publicate despre incidenţa cancerului de col uterin şi nici nu se cunoaşte exact care este nivelul mortalităţii din aceste motiv, ca urmare a inexistenţei unui Registru Naţional de Cancer.
Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susţine vaccinarea împotriva HPV România se situează pe primul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin.
Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susține începerea campaniei naționale de vaccinare împotriva HPV pentru 2013-2014 Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susține preocuparea Ministerului Sănătății de a găsi formula optimă de vaccinare împotriva HPV, o eventuală campanie putând debuta în a doua parte a anului 2013.
Bănicioiu: Testarea gratuită a cancerului de col uterin - în nouă centre; gândim un program şi pentru cancerul la sân Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, joi, că în România există nouă centre regionale de testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin, arătând că se gândeşte la un program similar şi pentru cancerul la sân.
Campanie de informare privind prevenţia şi depistarea cancerului de sân şi col uterin Fundaţia Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură a desfăşurat, timp de un an, o companie de educare privind prevenţia şi depistarea precoce a cancerului de sân şi de col uterin.
Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susţine începerea campaniei naţionale de vaccinare Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susţine, într-un comunicat transmis, duminică, AGERPRES, preocuparea Ministerului Sănătăţii de a găsi formula optimă de vaccinare împotriva HPV, o eventuală campanie putând debuta în a doua parte a anului 2013.