Cele mai citite
 


Vânzări de aproape 10 miliarde de dolari de medicamente contrafăcute în Europa, potrivit unei companii de medicamente
joi, 21 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vânzările de medicamente contrafăcute în Europa au ajuns la aproape 10,5 miliarde de dolari, numai anul trecut fiind confiscate mai mult de jumătate de milion de astfel de medicamente pe continent, potrivit datelor furnizate de o companie de medicamente.
Organizaţia Internaţională a Sănătăţii estimează că mai mult de 50% dintre medicamentele de pe internet sunt contrafăcute.
Reprezentanţii companiei Pfizer au identificat în toată lumea produse contrafăcute la peste 40 dintre sortimentele sale, inclusiv medicamente pentru scăderea colesterolului, pentru tratarea bolii Alzheimer, medicamente pentru combatarea durerii, precum şi tablete pentru disfuncţia erectilă.
'Medicamentele contrafăcute pot avea un aspect similar cu cele originale, dar sunt produse de cele mai multe ori de persoane care nu au calificarea necesară, în condiţii neigienice. Medicamentele contrafăcute pot avea prea mult, prea puţin sau deloc din substanţa activă pe care în mod normal o conţine medicamentul original. Astfel că medicamentele contrafăcute pot şi chiar fac mult rău sănătăţii pacienţilor. De multe ori acestea cauzează moartea pacienţilor', a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul general Global Security Pfizer, Steve Allen.
El a susţinut că au fost descoperite în perioada 2004-2010 în 92 de ţări 63 de milioane de tablete şi fiole contrafăcute, precum şi substanţă activă care ar fi putut fi folosită pentru fabricarea ilegală a încă 64 de milioane de tablete şi fiole. Acesta a precizat că nu au fost găsite medicamente contrafăcute în farmaciile din România şi nici nu există cazuri de fabricare în mod ilegal a medicamentelor.
Steve Allen a mai spus că au fost găsite în laboratoarele ilegale care produceau medicamente contrafăcute metale grele, arsenic, vopsea de plumb, ceară de parchet, praf de cărămidă, acid boric.
Richard Hirst de la agenţia de detectivi Moravia Consultants a arătat că medicamentele contrafăcute se vând prin intermediul farmaciilor online, prin anunţurile online pe portalele locale, în cluburi şi centre de fitness.
Avocatul Gabriel Turcu, reprezentantul asociaţiei REACT, a spus că internetul va rămâne pentru perioada următoare principalul canal de distribuire a produselor contrafăcute.
'În România sunt 9 cazuri penale pe contrafacere de medicamente. Dintre acestea 3 sunt în instanţă, iar o persoană a ajuns în închisoare', a precizat avocatul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicamentele contrafăcute: Parlamentul European adoptă noi reguli pentru o protecţie mai eficientă a pacienţilor Membrii Parlamentului European /PE/ au aprobat miercuri o nouă lege care va preveni intrarea medicamentelor contrafăcute în lanţul legal de aprovizionare, vânzările pe Internet fiind acoperite de noua legislaţie, care introduce, de asemenea, noi măsuri de siguranţă şi trasabilitate, precum şi sancţiuni...
Pericolele reprezentate de medicamentele contrafăcute, subliniate de un studiu Vânzările de medicamente contrafăcute ar reprezenta circa unu la sută din vânzările globale de medicamente, dar pentru anumite produse precum medicamentele împotriva malariei cifrele pot varia de la 15 până la 50 la sută în Asia şi în Africa, potrivit unui studiu difuzat marţi de industria farmaceutică...
Europa de Est caută remedii pentru medicamentele contrafăcute Şase ţări din Europa Centrală şi de Est au promis, în cadrul unei reuniuni organizate miercuri şi joi la Bucureşti, să coopereze mai bine pentru găsirea de remedii împotriva medicamentelor contrafăcute, o piaţă lucrativă estimată la 75 miliarde de dolari în 2010, relatează AFP.
Europenii - insuficient informaţi în legătură cu medicamentele contrafăcute (sondaj) Nouă din zece europeni cred că ar putea fi expuşi la medicamente contrafăcute pe Internet şi unu din doi consideră că s-ar putea confrunta cu această situaţie într-o călătorie, însă majoritatea cred că sunt insuficient informaţi cu privire la acest subiect, potrivit unui sondaj realizat de firma Happycurious...
Medicamentele contrafăcute provoacă pierderi de 10 miliarde de euro pe an industriei farmaceutice din UE (raport) Medicamentele contrafăcute costă industria farmaceutică din Uniunea Europeană 10,2 miliarde de euro pe an şi înseamnă pierderea a aproape 38.000 de locuri de muncă directe în acest sector, potrivit unui raport publicat joi şi citat de France Presse.
Piaţa online a medicamentelor de uz uman este interzisă în România, dar există, afirmă experţii în proprietate intelectuală Comercializarea pe internet a medicamentelor de uz uman este interzisă de legislaţia românească în vigoare, iar faptul că o astfel de piaţă funcţionează online este nu numai o ilegalitate, ci şi o ameninţare la adresa sănătăţii oamenilor, a declarat marţi, pentru AGERPRES, consilierul de proprietate...