Cele mai citite
 


Gorj: Elevi depistaţi în baruri în timpul orelor, conduşi la cursuri de poliţişti
joi, 21 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O comisie formată din reprezentanţi ai învăţământului, poliţiei şi instituţiilor cu abilităţi de control în domeniul sanitar, alimentar şi social a efectuat miercuri controale în unităţile de alimentaţie publică şi barurile din apropierea şcolilor din zonele Debarcader şi 9 Mai din municipiu.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Gorj, dar şi al comisiei de control, Alina Iordăchescu, acţiunea s-a desfăşurat pe parcursul a două ore, perioadă în care au fost depistaţi 12 elevi care, în loc să fie la cursuri, erau în barurile din apropierea şcolilor.
'În cadrul primei acţiuni a comisiei, desfăşurată azi, 20 octombrie, în zonele Debarcader şi 9 Mai din municipiu, au fost depistaţi 12 elevi care, în timpul orelor, se aflau în localurile din imediata apropiere a unităţilor de învăţământ. Ei au fost chestionaţi şi legitimaţi de către poliţiştii şi jandarmii din comisie şi duşi apoi în sălile de curs. Reprezentanţii Poliţiei şi Jandarmeriei au discutat şi cu profesorii, stabilind că cei care vor mai lipsi de la ore riscă scăderea notei la purtare', a precizat, pentru AGERPRES, Alina Iordăchescu.
Aceasta a mai menţionat că în cadrul acţiunii comisarii OPC au sancţionat un agent economic cu suma de 250 lei pentru încălcarea legislaţiei privind fumatul în spaţiile închise, iar alţi doi administratori sunt aşteptaţi la sediul ITM pentru a se verifica dacă angajaţii lor lucrează cu forme legale.
Comisia formată din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, Inspectoratului de Jandarmi 'Tudor Vladimirescu', Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj, Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, Direcţiei Sanitar-Veterinare pentru Siguranţa Alimentelor Gorj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Lt. Col. Dumitru Petrescu' Gorj şi Prefecturii Gorj a fost înfiinţată la începutul acestei săptămâni printr-un ordin al prefectul Liviu Andrei, având ca principal scop identificarea prezenţei elevilor în incinta unităţilor de alimentaţie publică în timpul orelor de curs, dar şi respectarea legislaţiei în vigoare privind siguranţa alimentelor, protecţia consumatorului şi formele de muncă a angajaţilor.
Acţiunile comisiei vor continua şi în perioada următoare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Zeci de nereguli şi deficienţe descoperite în spitalele din judeţ Târgu-Jiu, 31 aug /Agerpres/ - Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică au verificat, în ultima săptămână, şase spitale şi un centru de hemodializă.
Gorj: Comisii pentru verificarea şcolilor şi a spitalelor Târgu-Jiu, 23 aug /Agerpres/ - O comisie formată din reprezentanţi ai Prefecturii Gorj, ai Consiliului Judeţean Gorj, ai Direcţiei de Sănătate Publică Gorj şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj va verifica stadiul măsurilor stabilite la nivelul autorităţilor locale, privind deschiderea în bune condiţii...
Gorj: DSP monitorizează în continuare zonele afectate de inundaţii Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au prezentat joi, în şedinţa Comisiei de Dialog Social, măsurile luate de instituţie în urma inundaţiilor care au afectat judeţul în luna iulie, menţionând că zonele afectate vor fi monitorizate şi în perioada următoare.
Gorj: Anchetă în cazul unui accident de muncă petrecut în localitatea Padeş O echipă mixtă formată din poliţişti şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a început, joi, ancheta în cazul unui accident de muncă petrecut la o exploatare forestieră în punctul 'Valea Ursului', din comuna Padeş.
Gorj: Accident de muncă, anchetat de poliţişti Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipale Târgu-Jiu au început cercetările în cazul unui accident de muncă produs în localitate în urma căruia un bărbat a suferit leziuni în zona pieptului.
Gorj: O infirmieră care a venit la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice a fost concediată O infirmieră în vârstă de 44 de ani, angajată în Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a rămas fără loc de muncă după ce, în urmă cu aproximativ o săptămână, a venit la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice, a declarat, vineri, pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al unităţii...