Cele mai citite
 


Nicolai, împotriva interzicerii avortului terapeutic după 14 săptămâni de sarcină
luni, 18 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 18 mai /Agerpres/ - Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai susţine, într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES, eliminarea unei prevederi din proiectul Codului penal potrivit căreia avortul este interzis dacă sarcina este mai mare de 14 săptămâni.

Potrivit sursei citate, Nicolai îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu impactul negativ pe care l-ar avea această măsură care se regăseşte la litera (c) din articolul 199 al noului Cod penal aflat în dezbaterea comisiilor speciale ale Parlamentului.

"Conform legislaţiei actuale, avortul efectuat în România pentru a salva viaţa sau sănătatea femeii însărcinate este permis indiferent de vârsta sarcinii. Impunerea limitei de 14 săptămâni după care avortul terapeutic este interzis va avea ca efect direct paralizarea intervenţiei medicale, chiar şi în cazurile în care această intervenţie este necesară pentru a salva viaţa sau sănătatea femeii însărcinate şi va creşte, în acelaşi timp, corupţia din sistemul de sănătate", a declarat Norica Nicolai.

În plus, vicepreşedintele liberal consideră că o astfel de măsură ar putea avea ca efect creşterea ratei mortalităţii şi morbidităţii deoarece femeile "pot recurge la avorturi ilegale şi prin urmare nesigure".

Norica Nicolai, care deţine şi funcţia de preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale, a atras atenţia, în comunicatul menţionat, că prin introducerea unei astfel de prevederi în Codul penal România ar putea deveni singurul stat membru al Uniunii Europene care interzice avortul pentru femeile cărora sarcina le pune viaţa în pericol.

În opinia sa, o asemenea măsură încalcă drepturi fundamentale ale omului precum dreptul la viaţă, la sănătate, dreptul de a nu fi supus unor tratamente inumane sau degradante şi dreptul de a nu fi discriminat pe criterii de sex. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un spital catolic american îşi pierde statutul din cauza unui avort Phoenix /Arizona, SUA/, 22 dec /Agerpres/ - Autorităţile religioase au retras - marţi - statutul de spital catolic unui prestigios spital din oraşul american Phoenix /statul Arizona/ pentru că în cadrul său, în noiembrie 2009, fusese efectuat un avort terapeutic pentru a salva viaţa mamei, informează...
Un nou caz al unei românce decedate la Roma în urma unui avort ilegal Roma, 2 dec - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: O femeie cu cetăţenie română în vârstă de 40 de ani, dintr-o tabără de nomazi din Roma, a decedat noaptea trecută din cauza unor complicaţii cardio-respiratorii după ce săptămâna trecută fusese internată în spital pentru că înghiţise un...
Harghita: Peste 40 de cazuri de rubeolă, în ultimele luni; trei gravide diagnosticate cu boala au suferit avort terapeutic Un număr de 47 de cazuri de rubeolă au fost raportate la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita, în ultimele cinci luni, iar trei femei gravide au suferit, din cauza acestei boli, avorturi terapeutice.
Olt: Pacienta care a afirmat că i s-a făcut avort nefiind însărcinată, a înţeles greşit termeni medicali Concluziile anchetei interne a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, în cazul unei paciente care a reclamat în presă că i s-a făcut avort deşi nu era însărcinată şi că medicul nu a informat-o despre procedura medicală efectuată, arată că a fost vorba de o înţelegere greşită a termenilor medicali...
Ungurii împărţiţi în privinţa dreptului la avort Deşi jumătate dintre cetăţenii ungari susţin dreptul la viaţă al fetusului, cei mai mulţi nu doresc o înăsprire a legislaţiei privind avortul, relevă un sondaj de opinie publicat miercuri în cotidianul Nepszabadsag.
Două din trei adolescente britanice însărcinate avortează Cifrele arată că două treimi din adolescentele britanice însărcinate avortează, iar rata celor care preferă să renunţe la sarcină, în loc s-o păstreze, a crescut cu o cincime în ultimii zece ani, informează Biroul Naţional de Statistică din Marea Britanie, citat de Daily Mail.