Cele mai citite
 


Covasna: PCM cere demisia directorului Spitalului judeţean pentru management neperformant
joi, 21 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Facţiunea Partidului Civic Maghiar (PCM) din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Covasna cere demisia directorului Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Torok Zsuzsanna, pentru management neperformant.
Preşedintele executiv al PCM Covasna, Nagy Andras, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că spitalul din Sfântu Gheorghe a ajuns într-o stare deplorabilă atât din punctul de vedere al infrastructurii, cât şi al actului medical, iar acest lucru este imputat în mare parte managerului Torok Zsuzsanna, numit în urmă cu circa doi ani.
Potrivit lui Nagy Andras, raportul comisiei de audit intern care a efectuat recent un control la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe confirmă afirmaţiile PCM.
'De când doamna Torok Zsuzsanna este director, adică din anul 2008, Spitalul doar a decăzut, dumneaei fiind adusă dintr-un mediu fără legătură cu managementul medical, fiind numită politic', a declarat Nagy Andras, menţionând şi că 'lucrurile nu mai pot fi muşamalizate', întrucât, după preluarea spitalului, Consiliul judeţean este direct răspunzător de funcţionarea acestuia. Acesta consideră că Torok Zsuzsanna ar trebui să renunţe de bună voie la conducerea instituţiei înainte ca postul de manager să fie scos la concurs.
Auditul intern efectuat în perioada 2 august-30 septembrie a relevat o serie de deficienţe, cum ar fi întârzierea finalizării lucrărilor de consolidare şi reabilitare a clădirii spitalului, spaţiul inadecvat destinat ambulatoriului de specialitate şi scăderea numărului de internări, însă una dintre concluzii a fost că, în condiţiile date, managementul a fost 'remarcabil'.
Preşedintele noului Consiliu de Administraţie al Spitalului Judeţean, Vass Levente a declarat recent că instituţia are potenţial pentru a deveni o unitate medicală competitivă, iar una dintre primele măsuri anunţate a fost scoaterea la concurs până pe data de 10 decembrie a celor patru posturi de manageri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Trei candidaţi pentru postul de manager al Spitalului Judeţean Sfântu Gheorghe Trei persoane s-au înscris la concursul pentru funcţia de director general al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe - economistul Beres Andras, juristul Andras Robert şi actualul manager Torok Zsuzsanna care a condus instituţia în ultimii patru ani.
Covasna: Postul de manager al Spitalului Judeţean Sfântu Gheorghe, scos la concurs Postul de director general al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, ocupat în ultimii ani de Torok Zsuzsanna, a fost scos la concurs luni, la scurt timp după preluarea instituţiei de către Consiliul Judeţean Covasna şi numirea unui nou Consiliu de Administraţie, care vor un management mai...
Covasna: Fostul director al Spitalului Judeţean va prelua conducerea Serviciului de Ambulanţă Torok Zsuzsanna, fost manager general al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, va prelua conducerea Serviciului de Ambulanţă Covasna, în urma câştigării concursului pentru funcţia de director.
Covasna: Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe a îndeplinit 95% din criteriile cerute pentru acreditare Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Fogolyan Kristoff' din Sfântu Gheorghe a îndeplinit circa 95% din criteriile de evaluare stabilite pentru acreditarea la nivelul III, respectiv ca spital 'cu grad de încredere ridicat'.
Covasna: Sfântu Gheorghe va avea unul dintre cele mai moderne spitale din regiunea Centru Lucrările de consolidare şi reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'dr. Fogolyan Kristoff' din Sfântu Gheorghe, începute în 2005, se vor încheia în acest an, iar odată cu finalizarea investiţiei, judeţul Covasna va avea una dintre cele mai moderne unităţi medicale din regiunea Centru, a declarat...
Covasna: Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe continuă lucrările de consolidare cu sprijinul Consiliului Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe mai are nevoie de trei milioane de lei pentru terminarea lucrărilor de consolidare a clădirii principale, lucrări începute în urmă cu aproape cinci ani cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.