Cele mai citite
 


Terapia genetică ar putea fi de ajutor în combaterea drepresiilor grave (studiu)
vineri, 22 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Terapia genetică ar putea fi o nouă armă eficientă în combaterea depresiilor grave care nu răspund la niciun tratament existent, arată un studiu desfăşurat pe şoareci, dar care s-a bazat pe date clinice umane, relatează AFP.
În cadrul studiului, a fost restaurată o genă care activează o proteină dintr-o parte minusculă a creierului (nucleus accumbens), eliminând astfel, la şoarecii de laborator, simptomele depresiei, precizează autorii studiului apărut în revista americană 'Science Tranlational Medicine'.

'După obţinerea acestor rezultate, dispunem potenţial de o nouă terapie îndreptată spre ceea ce noi credem a fi una din cauzele profunde ale depresiei la om', spune dr Michael Kaplitt, unul din principalii autori ai studiului şi profesor de chirurgie neurologică la Facultatea de Medicină de la Universitatea Cornell (New York). 'Terapiile actuale de combatere a depresiei tratează doar simptomele, nu şi cauzele profunde ale bolii', adaugă el într-un comunicat. 'În timp ce anti-depresivele dau rezultate bune la mulţi pacienţi, cei care suferă de depresie avansată şi nu răspund la aceste medicamente ar trebui, sperăm noi, să beneficieze de noua noastră abordare', mai spune dr Kaplitt.

Cercetările au demonstrat că proteina p11, activată în zona menţionată a creierului, este esenţială pentru a simţi plăcerea şi satisfacţia, adesea absente la depresivi. Analize efectuate post-mortem au arătat că persoanele care suferiseră de depresii grave aveau un nivel foarte scăzut al proteinei p11 în zona nucleus accumbus faţă de cei care nu fuseseră afectaţi de această boală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O nouă terapie pentru poliartrita reumatoidă Poliartrita reumatoidă în România se apreciază că afectează 1% din populaţie, dar ea este subdiagnosticată, a subliniat prof. dr. Ruxandra Ionescu, preşedinta Societăţii Naţionale de Reumatologie, cu prilejul lansării unei noi alternative terapeutice.
Cercetatorii de la Roche anunta rezultate pozitive in studiile clinice cu o noua terapie tintita pentru melanomul cu mutaţii BRAF pozitive, avansat Roche a anuntat recent rezultatele unui studiu clinic cu o noua molecula experimentala, cu administrare orala, destinata tratamentului formelor avansate de melanom malign. Aceasta noua molecula este conceputa pentru a inhiba selectiv forma mutanta a proteinei BRAF, care este prezenta in aproximativ jumatate...
Terapie genetică ce poate mări speranţa de viaţă a pacienţilor cu fibroză chistică Medicii care au înlocuit o genă mutantă a unor copii bolnavi de fibroză chistică cu versiunea normală a respectivei gene au remarcat o încetinire a evoluţiei bolii, dar au precizat că rezultatele sunt "modeste" fiind nevoie de rezultate mai bune pentru ca un astfel de tip de tratament să fie folosit...
O nouă terapie pentru insuficienţa cardiacă cronică, prezentată la Sinaia Bucureşti, 8 oct /Agerpres/ - Rezultatele celui mai mare studiu din ultimul deceniu privind insuficienţa cardiacă SHIFT a fost prezentat, vineri, în cadrul Congresului Naţional de Cardiologie de la Sinaia.
O nouă terapie pentru cancerul la sân Bucureşti, 18 mai /Agerpres/ - Un nou medicament folosit în tratamentul formelor agresive ale cancerului de sân avansat local sau metastatic a fost lansat luni în România.
Un medicament anti-cancer inversează simptomele deficitului cognitiv la şoareci Un medicament experimental anti-cancer a inversat simptomele 'sindromului X fragil' la şoarecii de laborator, o boală genetica rară incurabilă responsabilă pentru deficite cognitive importante, informează agenţia France Presse.