Cele mai citite
 


Conferinţă privind copiii cu ADHD şi dezvoltarea timpurie a celor mici
vineri, 22 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Importanţa intervenţiei timpurii în dezvoltarea copilului, dizabilităţi de învăţare, intervenţia şi impactul ADHD în viaţa de zi cu zi a copilului au fost principalele teme abordare joi în cadrul Conferinţei 'Dezvoltarea timpurie a copilului. Deficitul de Atenţie/Hiperactivitate'.
Doctorul în kinetoterapie Vivian Perez şi masterandul în terapie ocupaţională Melissa Kostel, ambele de la Centrul Internaţional de Reabilitare Pediatrică, le-au vorbit celor prezenţi despre dezvoltarea timpurie a copilului şi dizabilităţile în învăţare, despre dezvoltarea funcţiilor motrice, de vorbire, a abilităţilor sociale şi dezvoltarea cognitivă a copilului.
Totodată, participanţii au obţinut informaţii despre modalitatea de observare a comportamentului la sugar şi despre relaţia dintre dezvoltarea creierului şi simulare, precum şi despre adaptarea activităţilor la nevoile copiilor cu handicap şi aflaţi în diverse stadii de dezvoltare.
De asemenea, Melissa Kostel a vorbit despre problemele multiple ale copilului cu ADHD şi dizabilităţi în învăţare, precum şi despre identificarea activităţilor cele mai eficiente pentru copiii cu ADHD.
'Este foarte important să vorbeşti cu copilul. Relaţiile sunt foarte importante pentru dezvoltarea creierului copilului, iar copiilor le place atingerea. Atingerea înseamnă stimulare. Fără stimulare copiii se plictisesc', a explicat Vivian Perez.
Potrivit acesteia, mediul, părinţii şi relaţiile cu grupul sunt foarte importante în jurul vârstei de 3 ani.
Perez a mai susţinut că există posibilitatea ca cei mici să primească şi informaţii care nu sunt bune şi, în acest caz, răspunsul va fi unul negativ din partea copilului.
'Există copii care trăiesc în medii negative şi restrictive, toate acestea influenţând creierul copilului', a subliniat kinetoterapeutul Vivian Perez.
La rândul său, Melissa Kostel a prezentat noţiunile de bază despre ADHD şi nevoile speciale de învăţare şi relaţia dintre respectul de sine şi performanţă a copiilor cu această afecţiune.
Totodată, Kostel a prezentat metode necesare pentru adaptarea copiilor cu ADHD la condiţiile curente de viaţă.
Conferinţa 'Dezvoltarea timpurie a copilului. Deficitul de Atenţie/Hiperactivitate' a fost organizată de World Vision International filiala România şi Asociaţia Touched Romania.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Terapie prin dans şi muzică pentru tinerii cu dizabilităţi din sectorul 2 Medici, asistenţi medicali, psihologi alături de tinerii cu dizabilităţi din Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică 'Balotului' desfăşoară de două ori pe săptămână un program-pilot de terapie prin dans şi muzică pentru cei cu dizabilităţi severe găzduiţi în Centrul de Recuperare şi Reabilitare...
Servicii de terapie pentru copiii cu dizabilităţi din sectorul 6 Servicii de terapie psihologică, individuală şi de grup, kinetoterapie, logopedie, terapie educaţională, stimulare senzorială, terapie asistată cu animale, sport adaptat, arte combinate, consiliere părinţi, grup de suport şi fizioterapie sunt furnizate de un nou complex pentru copiii cu dizabilităţi...
Copiii cu handicap din sectorul 6 beneficiază de echipă mobilă de recuperare Un număr de 10 copii nedeplasabili au fost incluşi, în prima lună de funcţionare a echipei mobile care furnizează servicii de recuperare a copiilor cu handicap, în programul de recuperare medicală şi reabilitare, în cadrul proiectului ''Creşterea capacităţii autorităţilor administraţiei publice locale...
Constanţa: Centrul de recuperare pentru copii "B2B Special", sprijinit de Fundaţia Mihai Neşu şi de Gigi Becali Centrul de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi neuromotorii "B2B Special" din Constanţa a informat, luni, că reuşeşte să îşi prelungească funcţionarea până anul viitor cu ajutorul sprijinului financiar oferit de Fundaţia Mihai Neşu şi de Gigi Becali.
Bacău : Copii cu dizabilităţi din patru comune sărace ale judeţului beneficiari ai terapiei prin artă Copiii cu dizabilităţi din comunele băcăuane Vultureni, Stănişeşti, Podu Turcului şi Motoseni, situate în zona cea mai săracă a judeţului, beneficiază de un program de terapie prin artă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Gabriela Achihăi, preşedinta Fundaţiei pentru Sprijin Comunitar Bacău, organizaţie...
Galaţi: O nouă cameră senzorială inaugurată de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi a fost marcată joi de Fundaţia 'Inimă de Copil' din Galaţi prin inaugurarea unei camere senzoriale amenajată prin proiectul 'Împreună pentru viitorul lor', în cadrul Centrului multifuncţional de recuperare şi reabilitare Galaţi, au anunţat reprezentanţii...