Cele mai citite
 


Proiect cu fonduri europene privind formarea cadrelor medicale în domeniul îmbătrânirii cerebrale
joi, 21 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 21 oct /Agerpres/ - Fundaţia Ana Aslan International, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMMR), a lansat, joi, un proiect unic în România, finanţat cu fonduri europene, pentru dezvoltarea unor competenţe în domeniul îmbătrânirii cerebrale la nivelul cadrelor medicale.
Astfel, pe parcursul a trei ani, vor fi pregătiţi 1.220 de medici şi 1.600 de asistenţi medicali, care să poată asigura servicii de specialitate la cerere în domeniul brain-aging.
Un recent raport în acest domeniu arată că 10% din populaţia vârstnică din România este afectată de boli de memorie, iar până în anul 2025, se preconizează că 40% din populaţia ţării va fi vârstnică, un fenomen extrem de important, susţin medicii.
Preşedintele Fundaţiei Ana Aslan International, conf. dr. Luiza Spiru, a arătat că în prezent, în România formarea profesională de specialitate se realizează sporadic şi superficial, iar actualul proiect vine să suplinească o carenţă a sistemului formal de învăţământ pe acest segment.
'Necesitatea acestui proiect rezidă în nevoia medicilor şi asistenţilor medicali de a se specializa şi a putea răspunde cererii în creştere pe piaţa românească de asistenţă medicală individualizată. Grupul ţintă al proiectului sunt cursanţi femei, bărbaţi, medici şi asistenţi medicali, care se încadrează în categoria de vârstă 29-55 de ani, respectiv 20-53 de ani', a spus conf. dr. Luiza Spiru.
Aceasta a arătat că utilitatea acestui proiect se va reflecta şi la nivelul instituţiilor medicale de profil prin crearea unei reţele de specialişti în brain-aging.
Obiectivele proiectului intitulat 'Instruire în noile tehnologii medicale şi perfecţionare pentru medicii şi asistenţii medicali din ambulatorii de specialitate şi spitale în brain-aging' sunt facilitarea introducerii şi însuşirii de noi tehnologii în cadrul mai multor specializări medicale cu aprofundarea abordării brain-aging, promovarea parteneriatului strategic la nivelul naţional între instituţii reprezentative pentru sectorul medical, crearea unei reţele de specialişti în medicina brain-aging.
Proiectul se va derula în opt centre regionale: Cluj, Iaşi, Râmnicu-Vâlcea, Constanţa, Piteşti, Timişoara, Braşov şi Bucureşti.
Valoarea totală a proiectului depăşeşte 20,5 milioane de lei, valoarea finanţării nerambursabile fiind de circa 19 milioane. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Medicii şi asistenţii, învăţaţi cum să prevină îmbătrânirea cerebrală Un număr de 350 de medici şi asistenţi medicali din mai multe judeţe din Regiunea de Nord-Est a României vor fi beneficiari ai proiectului "Instruire în noile tehnologii medicale şi perfecţionare pentru medicii şi asistenţii medicali din ambulatorii de specialitate şi spitale în brain-aging".
Cluj: Proiect cu finanţare europeană împotriva îmbătrânirii cerebrale Fundaţia Ana Aslan International derulează un proiect care are ca scop dezvoltarea de competenţe în domeniul îmbătrânirii cerebrale în mai multe specialităţi medicale, iar unul dintre stagiile de pregătire a avut loc sâmbătă la Cluj-Napoca.
A XVI-a Conferinţă Naţională de Îngrijiri Paliative, la Târgu Mureş Asociaţia Naţională de Îngrijiri Paliative (ANIP) şi Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei organizează, începând de joi, la Târgu Mureş, a XVI-a Conferinţă Naţională de Îngrijiri Paliative sub genericul 'Îngrijirea paliativă: dialog şi conexiune'.
Bacău:Prima promoţie de asistenţi medicali comunitari din programul de incluziune socială al UNICEF, gata de muncă Un număr de 35 de asistenţi medicali comunitari au finalizat, marţi, cursurile speciale organizate pentru derularea în judeţul Bacău a unui amplu proiect de ,,Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii', susţinut de UNICEF România şi Consiliul Judeţean şi cofinanţat...
Braşov: Doar cinci medici şi 40 de asistenţi medicali pentru cele 86 de şcoli din municipiul reşedinţă de judeţ Asistenţa medicală în cele 86 de şcoli din municipiul Braşov este asigurată în prezent de cinci medici şi 40 de asistente, iar singurul cabinet stomatologic funcţionează la Universitatea "Transilvania", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Braşovului, Adina Durbacă.
Cioloş: Vom investi în patru centre de arşi la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti Guvernul va finanţa anul viitor un program naţional pentru arşi, urmând să fie făcute investiţii în patru centre de profil la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, a anunţat miercuri premierul Dacian Cioloş.