Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Sporul pentru medicamente al angajaţilor Primăriei Bistriţa, eliminat de instanţă
joi, 21 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bistriţa, 21 oct /Agerpres/ - Primăria bistriţeană a pierdut procesul intentat de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, referitor la sporul pentru medicamente în valoare de 400 lei net pe care angajaţii administraţiei locale ar fi urmat să îl primească în fiecare lună.
Sporul a fost aprobat în cadrul şedinţei de Consiliu Local din 22 aprilie, odată cu contractul colectiv de muncă. Potrivit acelei prevederi, 'suma netă compensatorie de 400 de lei/persoană/lună (...) reprezintă o compensaţie pentru serviciile medicale pentru care este prevăzută obligativitatea plăţii acestora, pentru achiziţionarea de medicamente şi suplimente nutritive în vederea prestării unui serviciu public de calitate'.
Pentru a fi acordată această facilitate, primăria ar fi trebuit să aloce în acest sens circa 2,9 milioane de lei, pentru perioada mai-decembrie 2010, însă în luna mai Prefectura a atacat hotărârea la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.
Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că aşteaptă motivarea judecătorilor, după care se va face recurs la Curtea de Apel Cluj. 'Mergem mai departe, facem recurs. Deocamdată nu ştiu ce au motivat judecătorii, ştiu doar că am pierdut', a spus Creţu.
Primăria Bistriţa are peste o mie de angajaţi, iar sporul pentru medicamente ar fi urmat să fie încasat nu doar de către funcţionarii publici, ci şi de către personalul contractual.
Acest supliment salarial a fost propus ca urmare a declaraţiilor făcute de primarul Ovidiu Creţu, potrivit cărora peste 70% dintre angajaţii primăriei au salarii de până în 1.000 de lei, în urma aplicării Legii de salarizare unitară în sistemul bugetar.
În Consiliul Local, consilierii democrat-liberali şi cei social-democraţi au votat în favoarea acordării sporului pentru medicamente, în timp ce liberalii s-au împărţit în două tabere, unii dintre ei anticipând că sporul va fi considerat ilegal de către Prefectură şi atacat în instanţă. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Primul serviciu de ambulanţă privat din judeţ, înfiinţat de către Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" din Bistriţa a inaugurat, marţi, în prezenţa mitropolitului Clujului, Andrei, un serviciu privat de ambulanţă - proiect unic atât în Patriarhia Română, cât şi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Angajaţii spitalelor din Bistriţa şi Beclean nu au intrat în grevă; protest doar la Năsăud Angajaţii Spitalului de Urgenţă Judeţean (SJU) Bistriţa şi cei ai Spitalului Orăşenesc Beclean, care sunt membri de sindicat, nu au întrerupt miercuri activitatea, deşi fusese anunţată grevă de avertisment între orele 08,00 - 10,00 la nivelul Federaţiei Sanitas, singurii care au protestat fiind cei de...
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Şeful secţiei urologie a Spitalului Judeţean, învinuit pentru luare de mită Şeful secţiei urologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, dr. Dan Ştefănescu, este învinuit pentru luare de mită, după ce a primit suma de 400 lei de la un pacient pentru ca acesta să beneficieze în continuare de pensie de invaliditate.
Bistriţa-Năsăud: Şeful secţiei urologie a Spitalului Judeţean, acuzat de luare de mită, a primit doar amendă administrativă Şeful secţiei urologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, dr. Dan Ştefănescu, care în urmă cu nouă luni era învinuit de luare de mită după ce a primit 400 de lei de la un pacient pentru ca acesta să beneficieze în continuare de pensie de invaliditate, a primit doar o amendă administrativă...
Bistriţa: 14 angajaţi ai unei fabrici româno-germane de cablaje auto, transportaţi la spital cu probleme de sănătate Un număr de 14 angajaţi ai unei firme româno-germane de cablaje auto din municipiul Bistriţa, femei şi bărbaţi, au ajuns în noaptea de marţi spre miercuri la spital, acuzând probleme de respiraţie şi stări de leşin, după ce li s-a făcut rău la locul de muncă. Incidentul nu a fost făcut, însă, public...