Cele mai citite
 


Tulcea: Buget mai mare pentru SJU
joi, 21 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tulcea, 21 oct /Agerpres/ - Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea doreşte majorarea bugetului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), proiectele pentru derularea în bune condiţii a actului medical fiind în atenţia conducerii Consiliului.
CJ a aprobat în timpul ultimei şedinţe în plen bugetul pentru ultimul trimestru al anului, alocând 500.000 de lei pentru cheltuielile curente şi de capital, reparaţii şi investiţii. Din această sumă s-au cheltuit până în prezent 350.000 de lei.
'Ne-am propus să contribuim mai mult la cheltuielile de capital din cadrul SJU, în condiţiile în care CJ nu poate interveni decât la nivelul acestor cheltuieli şi a celor curente (...). Discutăm la nivelul CJ de o proiecţie a bugetului pe 2011 şi vom încerca să majorăm sumele alocate SJU pentru cheltuielile de maximă urgenţă', a declarat joi, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Victor Tarhon.
În acelaşi timp, conducerea CJ a început discuţiile cu societatea care realizează în curtea SJU un centru de dializă, noul obiectiv urmând să fie dat în folosinţă cel mai probabil la finele primului trimestru al anului viitor.
'Dorim realizarea unor obiective în beneficiul ambelor părţi şi mă refer la amenajarea curţii spitalului, cu sprijinul lor financiar şi nu numai. După nefericitul accident din data de 30 septembrie, atunci când a fost un aflux foarte mare de ambulanţe, s-a constatat necesitatea realizării unui traseu separat şi direct spre Urgenţe', a menţionat preşedintele Tarhon.
Atât conducerea CJ, cât şi cea a SJU doresc schimbarea reţelei de apă şi canalizare, precum şi amenajarea unor alei.
În momentul de faţă, CJ desfăşoară o acţiune de audit la SJU, acţiune care a fost prelungită până la începutul anului viitor având în vedere volumul mare şi al complexitatea controlului. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Consiliul Judeţean a crescut semnificativ sumele alocate în ultimii 6 ani Spitalului Judeţean Fondurile alocate de Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) au crescut de peste nouă ori în primele nouă luni ale lui 2016 faţă de 2010, potrivit unei situaţii prezentate miercuri, în timpul unei conferinţe de presă, de managerul general al SJU, Tudor Năstăsescu.
Tulcea: Spitalul Judeţean îşi modernizează echipamentele de specialitate Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea au alocat Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) sumele necesare achiziţionării unui angiograf, a unui endoscop şi a aparaturii care va permite un diagnostic rapid în cazul tumorilor.
Tulcea: Conducerea Spitalului Judeţean doreşte să atragă fonduri de peste 20 de milioane de euro Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea intenţionează să atragă finanţări de 20 de milioane de euro prin instrumentul financiar Investiţii Teritorial Integrate (ITI)-Delta Dunării.
Tulcea: CJ încearcă să asigure cofinanţarea proiectelor de Sănătate incluse în ITI Delta Dunării Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea încearcă să asigure cofinanţarea necesară punerii în practică a proiectelor de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), care se vor finanţa anul acesta prin instrumentul financiar european Investiţii Teritorial Integrate (ITI) Delta Dunării.
Alba: Noi secţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă vor intra în reabilitare Consiliul Judeţean Alba va continua şi în acest an programul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, după ce în 2012 valoarea totală a investiţiilor s-a ridicat la circa 10,5 milioane de lei, fiind modernizate şi dotate cu aparatură medicală performantă mai multe secţii.
Maramureş: După investiţii, SJU Baia Mare va putea prelua pe viitor pacienţi din judeţele limitrofe Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri că terminarea lucrărilor de modernizare, după aproape cinci ani, situează spitalul în categoria celor care poate prelua pacienţi din judeţele limitrofe.