Cele mai citite
 


DSP Harghita a solicitat 35.000 de doze de vaccin antigripal
joi, 21 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Miercurea Ciuc, 21 oct /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita a solicitat Ministerului Sănătăţii trimiterea în judeţ a aproximativ 35.000 de doze de vaccin antigripal.
Medicul primar epidemiolog din cadrul DSP Harghita, dr. Cornelia Miron, a declarat că s-a făcut o evaluare a necesităţilor existente la nivelul judeţului, ţinând cont de grupele de risc.
Astfel, cei care au nevoie de vaccin antigripal sunt bolnavii cronici, femeile însărcinate, medicii şi cadrele sanitare, persoanele internate în instituţiile de ocrotire şi persoanele care au peste 65 de ani.
Dr. Cornelia Miron a spus că dozele vor sosi în judeţ în mai multe etape şi se speră că în perioada următoare va începe campania de vaccinare.
Potrivit sursei citate, numărul de infecţii acute ale căilor respiratorii se menţine în limita normală pentru această perioadă.
În ultima săptămână, medicii de familie harghiteni au raportat 1.100 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, din care şase au necesitat internare şi 128 de cazuri de pneumonii, dintre care zece au avut nevoie de tratament spitalicesc. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Noi doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a început să distribuie un nou lot de 10.000 de doze de vaccin primite din partea Ministerului Sănătăţii.
Hunedoara: Direcţia de Sănătate Publică a solicitat 42.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a solicitat Ministerului Sănătăţii alocarea a 42.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea persoanelor aflate în grupele de risc, cererea de vaccin fiind întocmită în urma datelor primite din teritoriu de la medicii de familie şi de la unităţile ...
Harghita: Numărul infecţiilor respiratorii, în scădere Numărul cazurilor de infecţii respiratorii şi pneumonii înregistrate la medicii de familie din Harghita este în scădere faţă de săptămâna trecută.
Harghita: Numărul infecţiilor respiratorii, în scădere Numărul cazurilor de infecţii respiratorii şi pneumonii înregistrate la medicii de familie din Harghita este în scădere faţă de săptămâna trecută.
Harghita: A sosit prima tranşă de vaccin antigripal; primele doze, administrate persoanelor aflate în categoriile de risc Miercurea Ciuc, 14 oct /Agerpres/- Primele doze de vaccin antigripal au sosit în Harghita şi vor fi distribuite persoanelor aflate în categoriile vulnerabile la boală.
Alba: Primele doze de vaccin antigripal, ajunse în depozitul DSP O primă tranşă din cele 35.000 de doze de vaccin antigripal solicitate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a ajuns vineri în depozitul instituţiei, alături de 2.500 de doze de vaccin hexavalent, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.