Cele mai citite
 


Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti va fi eliberată din arest
joi, 21 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 21 oct /Agerpres/ - Asistenta Florentina Cârstea, arestată în dosarul incendiului izbucnit pe 16 august la Maternitatea Giuleşti, va fi eliberată joi, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.
Instanţa a respins recursul procurorilor Parchetului General declarat împotriva unei decizii a Judecătoriei Sectorului 6, care respinsese cererea Parchetului de prelungire a mandatului de arestare preventivă.
Decizia este definitivă, iar asistenta va fi eliberată din arestul Direcţiei Cercetări Penale.
Pe 24 august, asistenta Florentina Cârstea a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.
Procurorii au solicitat atunci judecătorilor arestarea asistentei pe motiv că ea a dat o declaraţie nesinceră în faţa anchetatorilor.
În cazul tragediei de la Maternitatea Giuleşti a fost reţinut iniţial de procurori şi şeful Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Prof. dr. Panait Sârbu'', Vasile Dima, însă el nu a fost arestat preventiv.
De asemenea, Parchetul a dispus începerea urmăririi penale împotriva Maternităţii Giuleşti pentru ucidere din culpă şi vătămare gravă din culpă, având indicii privind încălcarea normelor de sănătate şi securitate în muncă, a normelor privind montarea şi verificarea instalaţiilor electrice, a reglementărilor cu privire la gestionarea resurselor umane existente şi a reglementărilor de luare a unor măsuri de prevenire a incendiilor.
În urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti au murit şase bebeluşi. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asistenta de la Maternitatea Giuleşti, audiată de procurori Asistenta Florentina Cîrstea de la Maternitatea Giuleşti a fost audiată miercuri de procurorii Parchetului General în dosarul în care este cercetată în stare de arest preventiv pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.
UPDATE Asistenta de la Maternitatea Giuleşti rămâne în arest Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins luni recursul declarat de asistenta Florentina Cîrstea de la Maternitatea Giuleşti şi au decis ca aceasta să fie cercetată în continuare în stare de arest preventiv.
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat la Parchetul General Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat joi la Parchetul General, unde procurorii îi vor prezenta materialul de urmărire penală în dosarul privind incendiul soldat cu moartea a şase bebeluşi.
Dosar incendiu Maternitatea Giuleşti: Asistenta Florentina Cârstea, condamnată definitiv la 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost condamnată definitiv joi de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi două luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în dosarul incendiului din...
Şeful Serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşti, reţinut de procurori Şeful Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Prof. dr. Panait Sârbu - Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează...
UPDATE Dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti: Asistenta Florentina Cârstea, condamnată la 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost condamnată marţi de magistraţii de la Judecătoria Sectorului 6 la doi ani şi două luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în dosarul incendiului din 16 august...