Cele mai citite
 


Ungaria/accident: Apa este potabilă, dar trebuie monitorizată în continuare (OMS)
joi, 21 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Geneva, 21 oct /Agerpres/ - Apa de băut din satele ungare inundate în urma scurgerii de noroi toxic este potabilă, dar calitatea sa trebuie monitorizată în continuare din punctul de vedere al conţinutului de metale grele, se arată într-un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, în urma unei anchete desfăşurate săptămâna trecută pe teren, transmite joi Reuters.
În document, OMS cere îndepărtarea tuturor reziduurilor de noroi coroziv, în special din locuinţe, pentru ca expunerea rezidenţilor să fie minimă.

Potrivit organizaţiei mondiale, locuitorii şi cei aproape 4.000 de participanţi la operaţiunile de curăţare trebuie să fie instruiţi cu privire la modalităţile în care să se protejeze.

'Monitorizarea continuă a aerului din exterior şi din interior, a apei de băut, a calităţii solului şi producţiei de hrană va rămâne esenţială pentru evaluarea riscului de expunere, mai ales la metale grele, pe termen mediu şi lung, şi pentru luarea măsurilor necesare', mai afirmă OMS într-un comunicat.

Potrivit echipei sale de patru experţi, autorităţile ungare au reacţionat prompt pentru a neutraliza scurgerea toxică, reducând substanţial riscul direct pentru sănătate.

În ce priveşte calitatea apelor Dunării, informaţiile disponibile arată că aceasta a rămas în mare parte neafectată.

Cu toate acestea, circa 150 de rezervoare de reziduuri situate pe cursul fluviului trebuie verificate din punctul de vedere al rezistenţei la evenimente meteo extreme şi pentru evaluarea riscului de contaminare a solului şi apei freatice de la instalaţiile izolate precar, avertizează OMS. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Riscul de contaminare prin consumul de apă este eliminat în zonele urbane din România Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat marţi, cu prilejul celei de-a doua întâlniri a părţilor pentru Protocolul asupra apei şi sănătăţii, că în România apa furnizată prin sistem centralizat este o apă simplă, proprie consumului uman.
Reacţia OMS la epidemia de Ebola, aspru criticată de experţi într-un raport solicitat de ONU Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu a reacţionat adecvat la epidemia de Ebola din Africa de Vest, nu a alertat suficient de convingător comunitatea internaţională asupra pericolului extinderii bolii şi nici nu şi-a coordonat corespunzător activitatea în această privinţă cu alte agenţii ale Organizaţiei...
ONU/raport: Datele referitoare la accesul la apă pe plan mondial continuă să fie alarmante În anul 2010, aproape 800 de milioane de persoane din întreaga lume nu aveau acces la apă potabilă, iar 2,5 miliarde nu aveau acces la instalaţii sanitare de bază, potrivit ultimelor rapoarte ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) şi ONU publicate...
(Corespondenţă)Aproape o treime dintre europenii din oraşe sunt expuşi unor poluanţi atmosferici nocivi (raport) Bruxelles, 24 sep - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Un nou raport al Agenţiei Europene de Mediu (AEM) dat publicităţii luni indică faptul că numeroase regiuni din Europa se confruntă cu dificultăţi persistente privind concentraţiile de particule în atmosferă şi ozonul troposferic,...
Un grup de experţi consideră drept 'exagerat' raportul OMS privind ţigările electronice Un grup de experţi a contestat, vineri, concluziile unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) privind ţigara electronică, apreciind că riscurile sunt exagerate şi este subestimat rolul acesteia ca o soluţie pentru renunţarea la consumul de tutun, scrie Le Monde.fr.
Raport OMS: Cancerul, un flagel care se extinde necruţător în întreaga lume Cancerul va continua să se extindă în lume, în special în ţările în dezvoltare, cu aproape 22 de milioane de noi cazuri pe an aşteptate la orizontul lui 2030, faţă de 14 milioane în 2012, potrivit unui raport mondial publicat luni, relatează AFP.