Cele mai citite
 


Vâlcea: Aproximativ 500 de sindicalişti protestează pe străzile Râmnicului
joi, 21 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Râmnicu Vâlcea, 21 oct /Agerpres/ - Aproximativ 500 de sindicalişti au organizat, joi după-amiază, un marş de protest pe principalele străzi din Râmnicu Vâlcea, filialele CNSLR Frăţia, Cartel Alfa şi Sindicatului Funcţionarilor Publici adunând salariaţi din administraţiile publice locale, sănătate, industrie chimică.
'Acesta e numai începutul unor ample mişcări şi proteste menite să-i facă pe cei care ne conduc astăzi să cunoască în realitate nivelul de sărăcie din România. Nu se poate trăi cu un salariu mediu de 500 de lei pe lună. Nu se poate să-ţi ţii copiii în şcoli şi facultăţi, să plăteşti rate, să plăteşti întreţinere şi să te îmbraci', a declarat, pentru AGERPRES, liderul vâlcean al CNSLR Frăţia, Constantin Pârvu.
Funcţionarii publici conduşi de liderul sindical Nicolae Jitianu 'trag un semnal de alarmă' pentru situaţia în care se regăsesc primăriile judeţului pe trimestrul IV.
'Două primării din judeţul Vâlcea au intrat în faliment, mai urmează 30. Alte 30 nu au finanţare pentru trimestrul IV. Sunt salariaţi care trăiesc din pensiile părinţilor. Viitorul nu întrevede nicio speranţă. E o subfinanţare în toate domeniile şi mai ales în cel al administraţiei publice', a afirmat Nicolae Jitianu.
Protestul va continua în faţa Prefecturii, în faţa sediului organizaţiei judeţene a PDL şi se va încheia în Piaţa 'Mircea cel Bătrân' cu alocuţiuni ale liderilor sindicali. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
Vâlcea: Nemulţumiţi de salariile pe luna iulie, salariaţii maternităţii vâlcene au întrerupt activitatea Aproximativ 40 de salariaţi ai fostului Spital de Obstetrică-Ginecologie din Râmnicu Vâlcea, preluat la 1 august de Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), au întrerupt miercuri lucrul, nemulţumiţi de faptul că şi-au luat doar 80% din salariile aferente lunii iulie.
Candidatul PSD la Primăria Râmnicu Vâlcea a votat pentru şcoli mai bune şi un sistem sanitar performant Candidatul PSD pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, deputatul Romeo Rădulescu, a declarat că a votat pentru şcoli mai bune, pentru un sistem sanitar performant şi pentru viitorul generaţiei tinere.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Ministrul Sănătăţii a promis finanţare pentru finalizarea lucrărilor la Spitalul din Horezu Spitalul orăşenesc din Horezu, al doilea ca mărime din judeţul Vâlcea, va primi, în acest an, şi restul de bani pentru finalizarea lucrărilor începute în 1993, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Vâlcea: 25 de medici de familie şi-au depus actele pentru a pleca în străinătate Râmnicu Vâlcea, 17 mar /Agerpres/ - Un număr de 25 de medici de familie din Vâlcea şi-au depus joi actele la DSP pentru a putea pleca să profeseze în străinătate, a declarat, pentru AGERPRES, preşedinta Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Familie, dr. Cristiana Bărăgănescu.