Cele mai citite
 


Obezitate – Inelul gastric - (lb. franceza)
vineri, 22 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Video
 

 Metoda inelului gastric este una dintre cele mai des utilizate in tratamentul obezitatii.
Inelul gastric induce o senzatie rapida de satietate. Aceasta împarte stomacul într-un saculet superior (15ml), şi restulul stomacului inferior. Pacientul se simte satul imediat dupa ingerarea unei mici cantitati de alimente (suficienta pentru a umple saculetul superior).
Avantajul acestei interventii consta in faptul ca se evita regimurile draconice, greu de urmat si se pot pierde pana la 50 kg.
Pe de alta parte, dezavantajele acestei proceduri sunt ca nu se pot pierde mai mult de 50 kg si ca are o eficacitate limitata la pacientii care consuma des cantitati mici de alimente hipercalorice (ciocolata, alune) sau lichide hipercalorice (bauturi carbogazoase, înghetata topita, siropuri), la cei cu boala de reflux gastroesofagian sau care sunt un pic instabili din punct de vedere emotional. In plus, inelul gastric poate migra in timp, astfel fiind necesara o noua interventie pentru repozitionare.
Principala functionalitate a inelului este de a ajuta pacientul sa manance mai putin, de a–i diminua apetitul si de a-l face sa piarda in greutate treptat.
 
Inelul gastric este ajustabil si a fost inventat in Suedia in anul 1985, montarea sa facandu-se numai prin laparoscopie.Astfel, nu este necesară o incizie mare. Zona stomacului este accesata prin intermediul a patru-şase incizii foarte mici (0,5 - 1cm), care sunt apoi inchise cu suturi de auto-dizolvare. Timpul de recuperare este rapid. Spitalizarea este necesara doar pentru o noapte. Multi oameni sunt capabili sa-si reia activitatile obisnuite la o saptamana după interventia chirurgicala. Operatia se efectuează sub anestezie generala, si poate dura intre 30 – 90 de minute.
 
Inelul gastruic este un sistem ajustabil, ceea ce inseamna ca diametrul sau poate fi modificat (se injecteaza sau se scoate lichid din inel printr-un orificiu sub piele) functie de numarul de kg pe care pacientul vrea sa le dea jos.
 
In primele patru saptamani dupa interventie pacientul trebuie sa consume numai alimente lichide in cantitati mici (supa, ceai, cafea, bauturi neindulcite si neacidulate, sucuri de fructe, iaurturi). Urmatoarele doua saptamani, poate manca alimente semi pasate si apoi treptat se trece la un regim normal, dar in cantitati mici.
 
Este recomandat ca dupa montarea unui inel gastric sa se faca multa miscare (plimbari, exercitii fizice, etc.)
 
Din moment ce nu este necesară taierea, capsarea sau reclasarea, operatiunea este considerata cel mai putin traumatica din toate interventiile chirurgicale de pierdere in greutate.

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dayana Camacho, care deţine recordul obezităţi în lume la adolescenţi, a fost operată cu succes în Mexic Dayana Camacho, care cu 195 de kilograme deţine recordul obezităţii în lume între adolescenţi, a fost supusă în oraşul mexican Guadalajara unei operaţi de bypass gastric prin laparoscopie şi se recuperează satisfăcător, au informat surse medicale citate de EFE.
Refluxul gastric - sfaturi alimentare pentru vindecarea naturala In jur de 20 % dintre adulti sufera de boala refluxului gastro-esofagian. Cauzele refluxului de acid gastric includ sarcina, herniile hiatale, o dieta nesanatoasa si un dezechilibru al acidului gastric, toate avand ca rezultat regurgitarea acidului care genereaza neplacutele simptome de reflux...
Caz real: a slabit peste 100 kg in numai un an si jumatate! Marian Oprea, unul dintre pacientii Spitalului Sf. Constantin din Brasov, Centru de excelenta in chirurgia obezitatii, a inceput o noua viata dupa ce in numai un an si jumatate a reusit sa slabeasca peste 100 de kg, ca urmare a interventiei Gastric Sleeve.
Un băieţel de doi ani, cel mai tânăr pacient supus unei intervenţii chirurgicale antiobezitate Un băieţel de doi ani din Arabia Saudită bolnav de obezitate morbidă a devenit cea mai tânără persoană din lume supusă unei operaţii de bypass gastric, informează New York Post.
Somnul de calitate: esenţial pentru combaterea obezităţii A mânca cu moderaţie, a face exerciţii fizice şi a evita grăsimile sunt condiţii esenţiale pentru a combate excesul de greutate. Există însă un alt factor, mai puţin cunoscut, care ne ajută să ne păstrăm silueta: somnul de calitate. Lipsa de odihnă duce la creşterea producţiei de grelină şi la diminuarea...
Remodelarea corporală după pierderea masivă în greutate îmbunătăţeşte starea psiho-emoţională În fiecare an, în lume, sunt realizate peste 600.000 de intervenţii de chirurgie bariatrică, numărul acestor proceduri fiind într-o continuă creştere, anunţă Federaţia Internaţională pentru Chirurgia Obezităţii şi Tulburările Metabolice (International Federation for the Surgery of Obesity...