Cele mai citite
 


Numărul americanilor diabetici s-ar putea dubla sau chiar tripla până în 2050
duminică, 24 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul americanilor diabetici s-ar putea dubla sau chiar tripla până în 2050 din cauza îmbătrânirii populaţiei, a diversităţii sale şi a creşterii speranţei de viaţă, potrivit unor proiecţii ale guvernului american publicate vineri, preluate de France Presse.
Un american adult din trei ar putea suferi astfel de această maladie până la jumătatea secolului dacă tendinţele actuale vor continua, potrivit unor noi analize ale Centrelor federale de control şi prevenţie a bolilor /CDC/.

Un american din zece este în prezent diabetic, iar această frecvenţă va creşte puternic în cursul următorilor 40 de ani, conform raportului care citează, pe lângă îmbătrânire, mărirea populaţiei ce aparţine diverselor minorităţi din SUA, care prezintă un risc mai ridicat de a dezvolta diabetul adult sau de tipul 2. Un alt factor - diabeticii trăiesc mai mult, notează cercetătorii CDC, ale căror proiecţii au apărut în jurnalul 'Population Health Metrics'.

Acest raport prezice că numărul de cazuri de diabet va ajunge de la 8 la mie în 2008 la 15 la mie în 2050. 'Aceste cifre sunt alarmante şi arată nevoia crucială de a schimba cursul lucrurilor', a insistat doctorul Ann Albright, directoarea diviziei pentru diabet din cadrul CDC.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aproape 26 de milioane de americani sunt diabetici Aproape 26 de milioane de americani sunt diabetici, cu 10 la sută mai mulţi decât în 2008, iar tendinţa este de creştere, potrivit unui raport al Ministerului american al Sănătăţii publicat miercuri, preluat de AFP.
SUA: Explozie a numărului de cazuri de diabet după 1995 Numărul de persoane adulte care suferă de diabet a explodat în SUA în perioada 1995-2010, incidenţa afecţiunii crescând cu cel puţin 50% în 42 de state şi cu 100% sau mai mult în alte opt state, potrivit unor statistici federale publicate joi, relatează AFP.
Numărul cazurilor de diabet a atins un nivel record, jumătate din acestea rămânând nediagnosticate Diabetul se află la niveluri record pe plan mondial, iar jumătate din persoanele despre care se estimează că au această afecţiune nu au fost încă diagnosticate, potrivit unui raport publicat miercuri, de Ziua Mondială a Diabetului, relatează Reuters.
Diabetul în lumea arabă, o boală a celor bogaţi În fiecare zi, în întreaga lume se înregistrează 18.000 cazuri noi de îmbolnăviri de diabet. Însă, dacă în Occident la această boală sunt predispuse în speciali păturile sărace ale populaţiei, în regiunea Golfului Persic diabetul a devenit un fenomen în special în rândul persoanelor avute. În ultimii...
Mituri despre diabet Diabetul este una din bolile cele mai raspandite ale secolului curent. Pe termen lung, efectele acestuia pot fi grave: orbire, probleme renale, pierderea unui membru etc. O parte din procesul de acceptare si de administrare al bolii e recunoasterea adevarurilor si a miturilor ce se afla in spatele...
Incidenţa diabetului, în creştere Federaţia Internaţională de Diabet atrage atenţia că până în anul 2025, numărul persoanelor cu diabet ar putea ajunge la 380 de milioane, la nivel mondial.