Cele mai citite
 


Studenţii medinişti dezaprobă măsurile MS legate de examenul de rezidenţiat
duminică, 24 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR) şi-a exprimat vineri, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, nemulţumirea faţă de măsurile luate de către Ministerul Sănătaţii cu privire la organizarea examenului naţional de rezidenţiat şi cere reprezentanţilor ministerului să organizeze examenul ca şi până în prezent.
'FASMR susţine puternic nevoia de a organiza examenul de rezidenţiat în acelaşi sistem centralizat ca şi până acum. În ciuda consultărilor federaţiei cu Ministerul Sănătăţii şi cu rectorii tuturor universităţilor din România, ministerul a oficializat organizarea descentralizată a examenului de rezidenţiat. FASMR a argumentat în repetate rânduri că subiectele diferite pentru fiecare universitate în parte, precum şi repartiţia regională a candidaţilor nu fac decât să scadă obiectivitatea şi relevanţa acestui examen. Mai mult, asemenea măsuri cresc potenţialul apariţiei unor grave nereguli în centrele universitare care organizează examenul de rezidenţiat', susţin studenţii medicinişti.
Potrivit reprezentanţilor FASMR, pe termen lung rezultatul adoptării unei asemenea decizii ar scădea şi mai mult încrederea absolvenţilor de medicină în coerenţa şi eficienţa pregătirii în rezidenţiat.
Totodată, FASMR propune MS o serie de măsuri pentru rezidenţiat, printre acestea numărându-se redistribuirea posturilor rămase neocupate în urma înscrierilor, împreună cu celelalte locuri scoase la concurs în cadrul video-conferinţei naţionale. 'Prin metodologia curentă, aceste posturi rămân neocupate, ceea ce încalcă nevoia acută de a acoperi deficitul de personal din sistemul sanitar', susţine conducerea federaţiei.
În acelaşi timp, studenţii medicinişti din România sunt dezamăgiţi de lipsa de comunicare a reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, care 'deşi se declară deschişi la dialog nu iau în calcul cu adevărat opiniile celor direct afectaţi de aceste măsuri' iar în cazul în care poziţia FASMR continuă să fie neglijată, studenţii medicinişti din toată ameninţă cu proteste.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studenţii medicinişti vor rezidenţiat descentralizat şi subiecte unice Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, s-a întâlnit marţi cu reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor la Medicină, ocazie cu care tinerii medici au solicitat desfăşurarea descentralizată a concursului de rezidenţiat în cele şase centre universitare, dar şi subiecte unice.
ANOSR susţine protestele studenţilor medicinişti din Iaşi Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) este alături de studenţii medicinişti din Iaşi care vor protesta în faţa Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Gr. T. Popa'' împotriva descentralizării examenului de rezidenţiat.
Iaşi: Simulare a rezidenţiatului pentru studenţii medicinişti Societatea Studenţească de Chirurgie din România (SSCR) şi partenerii săi organizează pe 16 octombrie prima ediţie a simulării naţionale a examenului de rezidenţiat.
România recunoaşte titlurile de calificare obţinute de medici în Australia, Canada, Israel, Noua Zeelandă şi SUA Medicii care au titluri oficiale de calificare eliberate în Australia, Canada, Israel, Noua Zeelandă şi SUA vor putea profesa în România, Guvernul aprobând marţi o ordonanţă de urgenţă privind echivalarea acestora, a anunţat ministrul Sănătăţii Raed Arafat.
Comunicat de presă - Conferinţa naţională 'Hemoragia sistemului medical din România - de ce ne pleacă medicii?' Nemulţumirile medicilor şi soluţiile pe care le-au propus în cadrul Conferinţei Naţionale de la Călăraşi
Studenţii la Medicină cu bursă de la stat şi rezidenţii ar putea fi obligaţi să facă practică în ţară Studenţii la Medicină care au bursă de la stat, precum şi rezidenţii ar putea să fie obligaţi, printr-un contract instituţional, să facă practică în România cel puţin pe perioada celor şase ani de facultate şi a cel puţin cinci ani de rezidenţiat, potrivit unui proiect care urmează să se concretizeze...