Cele mai citite
 


AFPM acuză MS că a ales cea mai scumpă ofertă într-o licitaţie
duminică, 24 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Asociaţiei Furnizorilor de Produse Medicale (AFPM) au acuzat Ministerul Sănătăţii că au ales cea mai scumpă ofertă în cadrul unei licitaţii pentru achiziţionarea a 61 de aparate de analiză a gazelor din sânge destinate dotării mai multor maternităţi.
Membrii AFPM au depus contestaţie la Banca Mondială, care susţine financiar proiectul de achiziţionare a aparatelor, cât şi la MS, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele organizaţiei, Mihnea Ioan Grecu.
'În această licitaţie la care au participat patru firme sunt produse sensibil egale care nu justifică diferenţa de peste 4 milioane de euro. Nu există niciun temei pentru diferenţa de preţ atât de mare', a spus Grecu.
El a susţinut că reprezentanţii Băncii Mondiale nu vor plăti produsul de mai multe ori şi, prin urmare, ar fi posibil să anuleze licitaţia.
Totodată, o altă nemulţumire a AFPM este aceea că de la deschiderea ofertelor (17 august 2009) şi până la organizarea şi alegerea firmei care să ofere aparatele destinate maternităţilor a durat 'prea mult', peste un an de zile.
Sistemul de sănătate 'are un management defectuos al achiziţiilor', a susţinut reprezentantul AFPM.
El a precizat că aparatele trebuiau instalate în maternităţi încă din anul 2007, iar această întârziere înrăutăţeşte procesul de reformă în sistemul sanitar.
'Aparatele nu există fizic, licitaţia este în faza de analiză, iar implementarea programului de dotare se va face în anul 2011', a mai spus Mihnea Ioan Grecu, care a precizat că orice licitaţie de asemenea calibru trece prin evaluarea unei comisii ai căror membri sunt aleşi de Ministerul Sănătăţii şi Banca Mondială.
Ministerul Sănătăţii a organizat o licitaţie pentru achiziţionarea a 61 de aparate de analiză gaze-sânge în cadrul programului de reformă a sistemului sanitar finanţat de Banca Mondială.
Licitaţia este cea de-a opta etapă a programului şi la ea s-au prezentat patru ofertanţi, doi din România şi doi din Olanda.
Cel mai ieftin preţ pentru aparat a fost oferit de firma românească Novaintermed cu 673.440 de euro, urmată de firma olandeză Simed International BV cu 1897.999 euro, San Prod Med din România cu un preţ de 289.9305 euro şi firma Dutchmed din Olanda cu 4.995.900 dolari.
La începutul săptămânii membrii AFPM au primit o înştiinţare că firma Dutchmed cu 'cea mai scumpă ofertă' a câştigat programul, a susţinut Mihnea Grecu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: UPU-SMURD speră să se mute într-o nouă locaţie Licitaţia pentru execuţia lucrărilor de amenajare a parterului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş pentru UPU-SMURD este în derulare la Ministerul Sănătăţii, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, dr. Cristian Boeriu, medic şef UPU-SMURD Târgu Mureş.
Preşedintele CJ Bacău acuză MS că 'trenează finanţarea pentru reabilitarea Maternităţii' din municipiu Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea, a acuzat, joi, într-o conferinţă de presă, Ministerul Sănătăţii că "trenează alocarea banilor puşi la dispoziţie, printr-un protocol semnat de autorităţile române îndrituite cu Banca Mondială, pentru reabilitarea Maternităţii din Bacău".
Ministerul Sănătăţii doreşte continuarea colaborării cu Banca Mondială Ministerul Sănătăţii intenţionează continuarea colaborării cu Banca Mondială (BM) şi după data de 15 martie, atunci când proiectul actual se va finaliza, în acest sens ministrul Eugen Nicolăescu şi secretarul de stat Raed Arafat având joi o întâlnire cu reprezentanţii băncii.
Irimie (UMF Cluj): În 2-3 ani România va fi acoperită din punct de vedere al radioterapiei oncologice Rectorul UMF Cluj, Alexandru Irimie, care este şi preşedintele Comisiei de Oncologie de pe lângă Ministerul Sănătăţii, afirmă că România stă foarte prost în ceea ce priveşte dotarea cu aparatură de radioterapie, dar că în 2-3 ani se va ajunge la un nivel apropiat de cel european.
Răzvan Vulcănescu (MS): Va fi lansată procedura de înnoire a studiilor de fezabilitate pentru construcţia spitalelor regionale Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Răzvan Vulcănescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că în această lună va fi lansată procedura pentru angajarea consultantului internaţional care să reînnoiască studiile de fezabilitate pentru construirea spitalelor regionale...
INTERVIU/Dr.Cristian Grasu: Anual, 50.000 de români au nevoie de radioterapie; în viitor am putea dubla numărul de pacienţi trataţi Aproximativ 50.000 de bolnavi de cancer au nevoie anual de radioterapie, iar statul poate asigura, în condiţiile actuale, tratament pentru 17.000, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, dr. Cristian Grasu, director în Ministerul Sănătăţii.